Persisk - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Persisk

Persisk er studiet af den det område, der i ældre tid hed Persien og i dag kendes bedst som Iran. Det gamle persiske rige stammer helt tilbage fra 500 f.Kr og har en helt unik kultur tilknyttet. Du vil lærer om historiske epoker og begivenheder i Persiens lange historie. Du lærer at tale, læse og skrive persisk og du får mulighed for at læse ældre og nutidig litteratur på persisk.


Persisk ved Københavns Universitet er et lille studie med kun få optagne om året, derfor er udbuddet af fag også begrænset og en del af din undervisning er baseret på selvstudier. Det betyder, at du i høj grad har ansvar for din egen indlæring ved at finde relevant litteratur og kilder til eksisterende undervisningsmateriale.


Du lærer også at oversætte fra dansk til persisk og omvendt.


Du kan bruge din uddannelse til at blive tolk eller journalist i den mellemøstlige område. Uddannelsen afsluttes med en større skriftlig opgave, som du selvfølgelig skal gennemføre selvstændigt.


Med det voksende antal af mennesker med persisk baggrund både i Danmark, men også i resten af verden, åbner det mulighederne for at blive ansat i en virksomhed der har eksport til Iran, det gamle Persien.


Jobmuligheder

Underviser, historiker, kulturformidler, medarbejder ved et museum.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B. Har du ikke kendskab til persisk, skal du følge et sprogkursus svarende til et ½ års undervisning og det gør at din bacheloruddannelsen bliver normeret til 3½ år.