Økonomi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
Copenhagen Business School (CBS)
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
Copenhagen Business School (CBS)
Økonomi

Økonomi er ofte studiet, der leder direkte til et udfordrende og vellønnet job. Mange ministre, direktører og ledere i den private sektor og den offentlige forvaltning har læst økonomi. Så ønsker du at gå i deres fodspor og måske blive direktør, journalist, investeringsrådgiver, analytiker, nationalbankdirektør, underviser, eller fuldmægtig, så er denne uddannelse måske lige en for dig.


Du skal dog være nysgerrig efter at forstå de mekanismer, der indvirker på vores samfund. Det økonomiske system påvirker nemlig ting omkring os hele tiden, lige fra prisen på mælken til renten på banklån. Bag menneskers, virksomheders og nationers adfærd ligger komplekse økonomiske problemstillinger. Uddannelsen i økonomi giver dig en teoretisk forståelse for, hvordan man sikrer et velfungerende økonomisk system i samfundet, eller i virksomheder.


På studiet økonomi beskæftiger du dig både med erhvervs- og samfundsøkonomiske problemstillinger.


Du lærer at analysere den danske økonomi og forstå aspekter ved arbejdsløshed, inflation, og skattepolitikkens betydning for økonomien.


Mange af dine undervisere på studiet er internationalt anerkendte forskere samt bestrider vigtige poster i samfundet som økonomiske vismænd, formænd i offentlige kommissioner og udvalg, eller som bestyrelsesmedlemmer i private virksomheder. De har hermed meget viden at give af.


Det er heller ikke for sjov at de mange af vores statsministre har været uddannet økonomer. Økonomi er et studie, hvor mulighederne er store og de fleste færdiguddannede kandidater har ikke svært ved at finde arbejde.


På kandidatdelen af uddannelsen er det muligt at vælge følgende specialiseringslinjer:
* Cand.Oecon uden linjebetegnelse
* Økonomisk Teori og anvendelser
* Økonomisk policy-analyse og projektledelse
* European Studies (undervises på engelsk)
* Economics and Finance (undervises på engelsk)


Jobmuligheder

Med en Økonomi uddannelsen i bagagen er dørene til topstillinger i det offentlige og det private erhvervsliv for alvor åbne. Mange økonomer har let ved at finde attraktive stillinger som mellemledere og skaber sig spændende karriere som økonomichef, økonomidirektør, koncernchef, konsulent, finansiel rådgiver og måske endda statsminister.Specielle adgangskrav

Bestået bacheloruddannelsen i økonomi eller tilsvarende efter studienævnets konkrete godkendelse.