Odontologi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Århus Universitet
Københavns Universitet
Odontologi

For at kunne arbejde som tandlæge skal du tage den 2-årige kandidatuddannelse i Odontologi. Du bliver introduceret for nye og essentielle fag som du vil få brug for i dit daglige arbejde som tandlæge. Her følger en beskrivelse af nogle af de fag du kommer i berøring med:


Protetik er et fag om tandtab og tandløshed, samt de behandlingsmuligheder der findes. Oral og maksillofacial kirurgi er en kirurgisk disciplin til behandling af lidelser i mund, tænder og kæbe. Oral patologi og medicin er et fag, hvor du stifter bekendtskab med de hyppigste orale sygdomme og tilknyttede behandlinger.


Pædodonti er børnetandpleje, både diagnostik og behandling af de hyppigst forekomne, men også sjældnere sygdomme. Fælles for alle de obligatoriske fag er, at du skal bestå dem for at afslutte din uddannelse.


Med den 2-årige kandidatuddannelse har du mulighed for at søge ansættelse som tandlægeassistent. Vil du arbejde som selvstændig tandlæge skal du søge om autorisation hos Sundhedsstyrelsen - det kræver at du har arbejdet fuldtid som assistent i mindst 1 år.


Hvis du er mere til forskning, så kan du vælge at studere videre og forske inden for faget. Selvom der vides meget om munden, opstår der stadig nye sygdomme, som følge af vores levestil i de forskellige lande, som gør at det er nødvendigt at forske i mundens hygiejne.


Ellers kan du også vælge at blive underviser, hvis du mere er en mentortype der kan lære fra sig.


Jo nærmere du kommer afslutningen af din uddannelse, desto mere praktisk bliver den, så du får en føling for hvordan det er at lave tandfyldninger og tandreguleringer.


Netop tandreguleringer bliver der også mere fokus på under kandidatuddannelsen, da dette er et større indgreb. Udover tandregulering og tandfyldninger lærer du også at behandle paradentose og trække tænder ud, samt sætte kroner og broer på tænderne eller udskifte dem med proteser.


Når du er færdiguddannet er din titel cand. odont.


Jobmuligheder

Du kan blive tandlæge, underviser eller fortsætte med at forske.Relaterede studenterjobs

Bliv evt. receptionist hos en tandlæge. Det er altid godt at få foden ind i branchen. Så er du altid en tand foran andre.