Naturressourcer

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Naturressourcer

Planter er smukke skabninger, der tiltaler menneskets æstetiske sans og skaber ro og harmoni i vores sind, hvis pryder de steder vi opholder os.


Bacheloruddannelsen i Naturressourcer er et sjovt og anderledes studie sammenlignet med andre universitetsuddannelser. På studiet i Naturressourcer er de grønne planter i centrum og biologien bagved. Nu tænker du sikkert, at man helst skal have grønne fingre og en ustyrlig lyst til at rende i haven for at kunne passe ind på Naturressourceuddannelsen, men intet kunne være mere forkert.


Uddannelsen består af en kombination af biologi og samfundsvidenskab. Du kommer blandt andet til at beskæftige dig med planter på mange niveauer. Det kan spænde fra de biologiske processer, der er tilknyttet selve væksten ved forskellige planter. Du kan arbejde med optimale dyrkningsvilkår for grøntsager eller deres betydning for den menneskelige sundhed og ernæring.


Helt konkret indeholder uddannelsen i Naturressourcer en række naturvidenskabelige fag fra matematik, cellebiologi til biokemi og plantevidenskab.


Uddannelsen kan også bringe dig igennem de overvejelser som en selvstændig vil gøre sig, inden han/hun starter en virksomhed, baseret på handel med blomster, planter eller økologiske grøntsager.


Naturressourcer er et fag, der lærer dig om naturen omkring os og hvordan vi bedst anvender dens ressourcer. Fokusområderne er alt fra plantelivet, dyrelivet, biologien, cellebiologien, økologi, husdyrsproduktion, statistik til IT og videnskabsteori.


Du kan vælge at beskæftige dig med mange interessante områder f.eks. landbruget i udviklingslande, dyrevelfærd i den vestlige verden, udledning af CO2 og dets påvirkning på miljøet, udvinding af naturressourcer og fokus på alternative energikilder og meget mere. Det første år er en slags grunduddannelse, hvor du stifter bekendtskab med fagene og dernæst finder et felt du ønsker at gå i dybden med. Specialisering foregår ved at du vælger en af de udbudte fagpakker, der tiltaler dig mest og opbygger din faglige profil herfra.


Ud over valget af en fagpakke, så har du mulighed for at supplere din bacheloruddannelse med et antal valgfag.


Jobmuligheder

Naturressourcer er en alsidig bacheloruddannelse, der i sig selv ikke giver en entydig jobprofil. Naturressourcer giver adgang til en lang række spændende kandidatuddannelser fra samfundsvidenskabelige til naturvidenskabelige.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Matematik A, Fysik B, Kemi B.