Nærorientalsk Arkæologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Nærorientalsk Arkæologi

Den nærorientalske arkæologi er knyttet til den mellemøstlige områder og den kultur, der har formet de samfund som vi kender i Ægypten, Iran, Irak, Israel, Tyrkiet og mange andre. Du vil få en enestående mulighed for at studere bygningsværker, statuer, arkitektur, genstande, kunstværker, gravpladser, religiøse templer og dermed danne dig et mere fuldstændigt billede af områdets særegne og lidt mystiske kultur.


Den første del af grundfagsstudiet fokuserer på Mesopotamien og Ægypten, hvor du får et indblik i oldtidens kultur og mysterier. Der er mange fag tilfælles med de andre to studieretninger assyriologi og ægyptologi. Da fagene overlapper hinanden på tværs af studieretningerne, kan du let skifte retning hvis du får en større interesse for en af de andre retninger.


Forskellen på Nærorientalsk Arkæologi og Assyriologi og Ægyptologi, er at de to sidstnævnte tager udgangspunkt i skriftlige kilder, hvor Nærorientalsk Arkæologi har fokus på de fysiske og materielle levn fra udgravninger i hele området.


De første 2 ¼ år på Bacheloruddannelsen i mellemøstens sprog og samfund (nærorientalsk arkæologi) vil du studere grundfagsstudier og de efterfølgende 3/4 års kan du vælge tilvalgsstudier uden for grundfaget. Du kan frit vælge hvilke tilvalg du ønsker på bachelorstudiet. Det første halvår er et studie på lige fod med de studerende på ægyptologi assyriologi) .


Jobmuligheder

Underviser, kulturformidler, medarbejder på museum eller lignende kulturinstitutioner.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B.