Musikvidenskab - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Aalborg SU berettiget Kandidatuddannelser 3 år Bachelor Århus Universitet
Aalborg Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Århus Universitet
Aalborg Universitet
Københavns Universitet
Musikvidenskab

Har du en stor interesse for musik, så er studiet Musikvidenskab nok lige noget for dig. Her udforskes musikkens verden og verdens musik. Du vil skulle gå i clinch med musikkens mangfoldighed på studiet – eller med andre ord: fordybe dig i en bog i den ene hånd og trommestik i den anden.


Du vil skulle fordybe dig både i de historiske, teoretiske og praktiske sider af musik og lære at formidle den viden du får til andre. Studiet er en god blanding af teori og praktik. Du vil skulle undersøge musikken som historie, som kunst, som kultur og som kompositon. I den praktiske del vil du skulle arbejde med rytmisk sammenspil og arrangement, klassisk og rytmisk korledelse og udvikling af dine færdigheder i sang og på klaver. Det er også en mulighed at arbejde med musikken - både teoretisk og praktisk - på computer.


Musik bruges i utrolig mange sammenhænge og kan påvirke mennesker på forskellige måder, da det taler til vores følelser. Det er netop også derfor det er så brugt i film og reklamer.


Du har mulighed for på studiet at fordybe dig i en bestemt genre inden for musikken, f.eks. middelaldermusik eller filmmusik, hvor du kan skrive et stykke musik baseret på den viden du har fået, for til sidst at opføre det.


Undervisningsformen svinger meget på studiet og er bl.a. i form af forelæsninger, workshopundervisning og soloundervisning. To gange årligt afholdes der temauger, hvor den skemalagte undervisning erstattes af projektaktiviteter på tværs af årgangene.


Disse aktiviteter kunne være indstudering og opførelse af en større korværk, eller arbejde med et musikdramatisk projekt. Der afholdes jævnligt matineer, hvor du har mulighed for at spille og synge for andre. Af andre sociale aktiviteter kan nævnes fester, Melodi Grand Prix samt caféaftener.


Måske bliver du den næste store musikskriver.


Jobmuligheder

Underviser og jobs indenfor det musikkulturelle selskab.Specielle adgangskrav

Adgangsgivende eksamen Dansk A Engelsk B Historie B eller Idehistorie B eller Samtidshistorie B Yderligere et sprog på A-niveau, dog kun B-niveau, hvis der er tale om et fortsættersprog Bestået optagelsesprøve, der afholdes af universitetetAnsøgningsfrister

Kvote 2: 15. marts Kvote 1: 15. marts På grund af optagelsesprøver er fristen den 15. marts for både kvote 1 og kvote 2. Ansøgere med udenlandsk adgangsgivende eksamen: 15. martsRelaterede studenterjobs

Korsanger, kirkesanger.