Medicin - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
Medicin

Medicin uddannelsen er langt fra en standard uddannelse, og vejen til at blive læge kan tages over 3 forskellige spor. Du kan vælge en biomedicinsk retning, hvor du lærer hvordan kroppen er opbygget og fungere - sigtet er, at du så på kandidatuddannelsen kan arbejde med kliniks problemløsning og behandling.

Retningen professionsspor har fokus på praktiske færdigheder, som direkte behandling af skader eller lidelse og til kommunikation med patienter og pårørende. Retningen akademikerspor studeres forskningsresultater inden for den nyeste videnskabelige og medicinske litteratur med henblik på kritisk at vurdere resultaterne. Du lærer desuden selvstædigt at publicere egne forskningsresultater inden for dit fagområde.


På kandidatdelen af Medicinuddannelsen opnår du kompetence til at diagnosticere, behandle, og forebygge alle former for sygdomme. Der er mulighed for få klinisk erfaring ved ophold ved sygehus eller klinik.


Det tager 3 år at færdiggøre kandidaten og yderligere 18 måneders turnusophold før du kan skrive Cand.Med (læge) på dit visitkort. I løbet af din uddannelse vil du få indblik i hvordan den menneskelige krop fungerer og kan påvirkes med behandling. Du lærer at diagnosticere sygdomme og kommunikere med patienter og hvilke former for behandling, der er hensigtsmæssige.


Medicin indeholder støttefag som kemi, matematik og lidt fysik. En del af undervisningen er forelæsninger i stort auditorium og efterfølgende gennemgang på mindre hold. Der er også kliniske forsøg i laboratorier og praktikophold ved et hospital.


Udover at tage en kandidatuddannelse i medicin skal du tage en klinisk basisuddannelse ved siden af. Det giver dig et bredere aspekt af teori, som du kan afprøve i praksis. Derefter kan du tage en uddannelse som speciallæge der tager yderligere 4-7 år at færdiggøre.På Aalborg Universitet kan du tage kandidatdelen af Medicin med industriel specialisering. Uddannelsen har stort fokus på forskning og udvikling af nye medicinske produkter. Du bliver en del af en forskergruppe, så nu har du for alvor mulighed for at sætte dit personlige præg på den medicinske udvikling. Helt konkret, kan du vælge en af følgende hovedområder som du vil gå i dybden med:

-          Regenerativ medicin (f.eks. udvikling af væv og organer)
-          Health economy (salg, marketing, ressourcer og medicinsk teknologivurdering)
-          Clinical trials (styring af kliniske forsøg, etik og lovgivning)
I slutningen af uddannelsen skal du selvstændigt udarbejde speciale enten via et ophold på et universitetshospital eller i samarbejde med en virksomhed.


Jobmuligheder

Læge, privatelæge, speciallæge, forsker, underviser.Specielle adgangskrav

Bestået bacheloruddannelse i medicin.