Matematik - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Københavns Universitet
Matematik

Kandidatuddannelsen i matematik er en videreførsel af de abstrakte tanker og beviser du beskæftigede dig med på bacheloruddannelsen. Nu skal du lære at mestre alle de matematiske discipliner, så dine kompetencer bliver så omfattende som muligt. Du kan studere lineær algebra, vektorregning, geometri, trigonometri, sandsynlighedsregning og meget mere. Fælles for alle fagene er, at du skal lære at bruge din fantasi og kreativitet til at gå endnu længere end pensum dikterer samt give mening til sætningen "Ingen er kommet foran ved at gå i andres fodspor". Du har ligesom på bacheloruddannelsen stor mulighed for at sætte dit personlige præg på din faglige profil og der er mange valgfag at vælge imellem. De fleste fag er formuleret sådan, at de enten er rettet på en undervisnings-, forsknings- eller erhvervsrettet profil.


Så vælger du at tage Matematik som din kandidatuddannelse er du ikke gået helt galt byen. Du er nu nået så langt i dit uddannelsesforløb at det er tid til at specialisere sig i et hovedområde.


Afhængigt af hvilken linje du vælger at følge, vil der være forskellige muligheder for valg af hovedområde, men alle hovedområderne vil være knyttet til forskningsområder på universitetet. Det kan fx betyde, at du laver dit afsluttende speciale i tilknytning til et konkret forskningsprojekt, som din vejleder er involveret i.


Med en kandidat i matematik i bagagen er det ikke bare underviser i matematik du kan blive bagefter. Det kan du selvfølgelig også, hvis det er det du vil, men du kan vælge at gå i mange andre retninger, da matematik kan bruges i alle sammenhænge. Du kan selv præge din uddannelse i den retning du ønsker at arbejde bagefter. Det kan være alt fra forskning, naturvidenskabelige profiler over økonomiske stillinger i banker, forsikringsselskaber, m.m. og helt over til statistikker over dyrebestand, trafikforhold eller befolkningsudvikling.


Specielle adgangskrav

Underviser, forsker, statistiker, økonomimedarbejder.Relaterede studenterjobs

Du kan stort set vælge et hvilket som helst job, da de fleste jobs har med tal at gøre. Det kan også være at du bare skal fokusere på din uddannelse og vente med at tjene penge til du er færdiguddannet.