Matematik-Økonomi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
Matematik-Økonomi

Hvis du består bachelordelen og tør udfordre dig selv på 2 år mere af samme teori-tortur, så værsgo at spring på kandidatuddannelsen.


Der er ikke tid til kærester eller studiejobs under denne uddannelse. Inklusiv bachelordelen er det som minimum 5 års cølibat og studielån, hvis du skal bestå med nogenlunde karakterer. Til gengæld kommer du også ud på den anden side med en uddannelse der kan tage dig til stjernerne. Bogstavelig talt.


Denne uddannelse er for dig, som ønsker at have en drømmeløn og et job der er meget præget af beregninger, aktiespekulationer og samfundsudvikling.


Du kommer til at beskæftige dig med meget avancerede matematisk modeller, der har anvendelse på især økonomiske problemstillinger. Det kan være makroøkonomiske modeller om indkomstdannelse, arbejdsløshed, inflation, effekten en ført skattepolitik og meget andet.


Fælles for de modeller du kommer i berøring med er, at de alle sammen kan bruges i en praktisk sammenhæng blandt andet i bankers analyser af aktiemarkedet, realkreditinstitutters vurdering af boligmarkedet, en privat virksomheds evaluering af finansielle risici ved at introducere et produkt på markedet osv. Profilen er hardcore matematik og økonomi, så du skal ikke forvente "blødere" fag som økonomiske historie og samfundsbeskrivelse.


På kandidatdelen af Matematik-Økonomi uddannelsen har du stor frihed til at sammensætte i studieforløb. Mange studerende vælger at specialisere sig i emner som finansiering og planlægning, der indeholder et stort element af matematik. Kandidatuddannelsen sidste fag er specialet, hvor den studerende vælger et teoretisk eller praktisk emne at beskæftige sig med. Den studerende bør i høj grad overveje at skrive specialet med en erhvervsvirksomhed, da specialet samtidigt kan fungere som en jobansøgning.Jobmuligheder

Finansiel manager, økonomiskrådgiver, finansielanalytiker, finansielkonsulent, aktieanalytiker, bankrådgiver, kapitalforvalter, finansdirektør, økonomichef, underviser.Specielle adgangskrav

Bestået bacheloruddannelse i matematik-økonomi eller tilsvarende efter studienævnets konkrete godkendelse.Relaterede studenterjobs

Ingen. Bliv hjemme og studér, studér og studér.