Logopædi - Talepædagogik

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Syddansk Universitet Odense
By Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Logopædi - Talepædagogik

Logopædi er læren om talepædagogik og den sammenhæng, der er mellem hjernen og taleorganerne, især med fokus på børns taleproblemer. Hvis et barn eller en voksen har taleproblemer eller sprogvanskeligheder, så kan en logopæd hjælpe med at genskabe sproget og undervise personen og dermed hjælpe med at nedsætte problemets omfang.


Logopædi er både et humanistisk og sundhedsvidenskabeligt fag, der trækker på discipliner som psykologi, kommunikation, anatomi, patologi, fysiologi med flere. Derfor er uddannelsen også en blanding af undervisning i teoretiske metoder, der så skal afprøves i klinisk praksis bagefter. Der er mulighed for praktikophold i løbet af studiet.


Ofte er det børn der er hørehæmmede, der har brug for talepædagoger. Hørehæmmede er alt fra næsten helt døve til børn der har haft meget mellemørebetændelse. Det er vigtigt at gribe ind tidligt, så de ikke kommer bagud i skolen. Det er nogle meget simple teknikker, som man faktisk også kan bruge som almindeligt hørende, for at få en bedre forståelse for hvor på tungen de forskellige lyde sidder.


Også sangere bruger talepædagoger som konsulenter for at få den bedste udtalelse når de synger.


Nogle af de andre situationer du kan komme ud for som talepædagog er at arbejde med folk der stammer. Her skal du hjælpe dem med at tale rent eller finde en måde at tale på, så de stammer så lidt som muligt.Jobmuligheder

Som uddannet logopæd er der rigtig gode muligheder for ansættelse i undervisningssektoren i skolevæsnet eller på tale-høreinstituter. Der er et akut behov for logopæder, da en stor del af de nuværende ansatte (cirka 75%) vil gå på pension i 2010.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Samtidshistorie B