Lingvistik - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Lingvistik

Elsker du sprog og undrer du dig over hvor de forskellige sprog kommer fra og hvordan det udvikles og om der er nogle sammenhænge i hvordan sproget er opbygget?


Vælg en kandidatuddannelse i Lingvistik og få en dybdegående indsigt i hvordan sproget hænger sammen og få et større kendskab til de lingvistiske teorier. Du vil blive udfordret på din viden fra bacheloruddannelsen, men det vil kun blive mere og mere interessant at arbejde med sprogforskningen.


Du skal selv lave din egen undersøgelse af et sprog og gennem videnskabelige metoder og teorier finde de elementer der kan sammenlignes med andre sprog, eller som definerer sproget selv.


Kandidatuddannelsen i Lingvistik er normeret til 2 år. Udgangspunktet er en videreførsel af den undervisning du fulgte på bacheloruddannelsen. Fagene er centret omkring grammatisk teori, fonologisk teori og lingvistiske beskrivelser af sprog. Formålet er, at du opnår så høje kompetencer, at du rent lingvistisk kan fortolke et hvilket-som-helst sprog videnskabeligt.


Men hvor meget er der brug for en lingvist? Er det ikke bare noget man brugte i gamle dage når sprog af ukendte stammer skulle studeres og oversættes? Jo, det gjorde man, og det gør man stadig, for der er stadig mange sprog der ikke er studeret eller har et skriftsprog endnu. Der forsvinder løbende nogle gamle sprog, men der opstår også nye sprog hele tiden. Og udviklingen i vores sprog er så stor at det næsten er et helt andet sprog end det var for 100 år siden.


Lingvister bruges ikke blot til at finde stammefolk og oversætte deres sprog og lave alfabeter til dem. De bruges også i mere IT prægede projekter, sproget spiller en stor rolle. Den store kommunikation der er kommet på tværs af landegrænser og det øgede behov for at gøre sig forståelig på mange sprog, gør at der er et marked for at udvikle programmer og apps, som kan oversætte direkte, så man kan tale på sit eget sprog og modtageren kan høre svaret på sit eget sprog.


Der er mange spændende muligheder, så grib chancen og lær sprogforskning.


Jobmuligheder

Ansættelse som oversætter, underviser, tolk, datalingvist i private IT virksomheder eller som selvstændig.