Landskabsarkitektur - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Landskabsarkitektur

Studiet i Landskabsarkitektur og Bydesign lærer dig lidt populært sagt til at blive hjernen bag fremtidens byplanlægning og udvikling. Du lærer hvordan man designer by, park, landskab, industriområde, boligkvarter eller lign. og hvordan det skal udformes så der bliver taget hensyn til elementer som miljøet, befolkningstætheden, æstetiske omgivelser, rekreative områder, hensigtsmæssig infrastruktur og lovmæssige bestemmelser.


På uddannelsen bliver du undervist i by- og landskabsplanlægning, både teoretisk og praktisk. Du tager ud og ser på byen for at forstå de forskellige elementer der skal tages højde for, og samtidig få inspiration til hvordan du løser bestemte problemstillinger.


Det er vigtigt at tage højde for naturens processer og udvikling så byplanlægningen kan tilpasses denne uden at ødelægge for meget af naturen. Dette bliver du også undervist i, samtidig med at du får en samfundsmæssig forståelse af naturens rolle i samfundsudviklingen.


Der er virkelig mange ting en by-konstruktør skal tage hensyn til, og du mærker på din egen krop at det ikke er en dans på roser. Men til gengæld er det meget spændende at lære om alle elementerne og få det hele til at gå op i en højere enhed. Du vil få undervisning i byplanlægning, design af byer og områder, klimas påvirkning, jordbundens beskaffenhed, miljøets belastning, samfundsøkonomien, politiske forhold og en masse andre fag, der langsomt, men sikkert, kvalificerer dig til det ambitiøse erhverv som by-konstruktør.


En del af undervisningen vil inddrage computerprogrammer og avancerede IT systemer, der bil bistå dig i udviklingen af design og arkitektur. Du slipper dog ikke for selv at optegne kort og planer over dine ideer, men det er også det sjove ved den kreative proces og svært at være foruden. Der er meget projektarbejde involveret i uddannelsen og du kommer til at arbejde tæt sammen med din studiegruppe. Det afsluttende bachelorprojekt skal skrives i samarbejde med en privat virksomhed, der beskæftiger sig med emner som byplanlægning og bydesign.


Jobmuligheder

Bacheloruddannelsen i Landskabsarkitektur og Bydesign giver ikke nogen entydig jobprofil, derfor vælger de fleste studerende at supplere med en kanditgrad.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Matematik A, Fysik B, Kemi C.Relaterede studenterjobs

Hvis du tager job som studentermedhjælper i et arkitektfirma, kan du også få indblik i nogle af de problemstillinger de møder. Det kan du tage med som erfaringer og bruge på dit studie eller dit fremtidige job.