Landinspektør - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
Københavns Universitet
By København, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Københavns Universitet
Landinspektør

Som landinspektør har du ansvaret for at vores samfund er indrettet på den mest hensigtsmæssige måde når det drejer sig om natur, miljø og fast ejendom. Du skal sørge for at samspillet mellem privatpersoner, erhvervslivet og politikernes beslutninger om brug af naturen til alle slags formål tjener samfundet på en fornuftig måde.


F.eks. er det vigtigt at en virksomheds beslutning om at udvide sin produktion af kemiske produkter ikke kommer til at skade de omliggende natur, eller en privatpersons ønske om at opføre en tilbygning ikke er i karambolage med lokalplanen. Så en landinspektør har mange bolde i luften af gangen. Du kommer helt naturligt til at lære en kombination af tekniske, juridiske og samfundsvidenskabelige fag.


Du kan nemt blive en ekspert inden for forvaltning af areal- og naturressourcer i det danske landskab, eller du kan forme din faglige profil mod en specialisering i opmåling og ekspropriation til større infrastrukturprojekter eller noget helt andet. Som landinspektør skal du også have lidt af en forkærlighed for IT og computere, da meget af dit arbejde i studietiden foregår med IT som hjælperedskab. Desuden er meget at dit projektarbejde praktisk arbejde uden for universitets 4 vægge - ude i marken, hvor du for alvor kan få afprøvet teorier i praksis.


Se video nedenfor der viser hvordan det er at læse til landinspektør i Aalborg.