Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Erhvervsuddannelser Ingen A.M. Massageskole
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution A.M. Massageskole
Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør

Som Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør kommer du til at arbejde med massage på et højt niveau. Den fysiurgisk massage, er en dybdegående massage som er bygget op på et grundlag af en række forudsætninger. Kroppen består af energi, som kan mærkes via massage. Energiopbygningen sker gennem åndedrættet og stofskiftet. Krop og sjæl er uløseligt forbundne kar. Følelsesmæssige problemer kan ses og mærkes i kroppen som energistandsninger (overspændthed,kulde,uro stivhed). Energistandsningerne kan ændres ved massage, bevidstgørelse og bearbejdelse. Følelsesmæssige ændringer er kun vedvarende, når der ses og mærkes en kropslig ændring. Venepumpemassage bevirker, at blodets evne til at cirkulere bliver meget bedre, da kredsløbet samt lymfesystemet stimuleres, hvorved der opnås en både psykologisk og fysisk velvære, som vil kunne forebygge mange lidelser.


Massagens formål


Gennem massagen lærer du at slappe af, så kroppens stresstilstand aftager. Når en muskel masseres, smidiggøres de tykke og spændte muskelfibre, der før lukkede for blodomløbet, således at der nu løsnes op for spændingen og sørges for fri blodgennemstrømning. Musklen kan nu komme af med de ophobede affaldsstoffer, mens iltoptagelsen også bedres. Sådan fjernes spændingerne lidt efter lidt, og smerten aftager.


Stress


Vi kender alle sammen til en stresset periode, hvor vi har for mange ting om ørene, eller der sker ændringer i vores liv, som vi skal lære at leve med. Stress kan vise sig gennem forskellige symptomer, der enten optræder enkeltvis eller i kombination. Når kroppen gør opmærksom på stress, viser det sig oftes ved følgende symptomer:


Muskelspændinger, overfladisk vejrtrækning, myoser, hovedpine, mavesmerter, forhøjet blodtryk, uro i kroppen, søvnbesvær og træthed.Muskelspændinger


Når muskler spændes, bliver muskelfibrene tykke og lukker delvis for blodgennemstrømningen. Derved ophobes der affaldsstoffer, og musklen kommer derfor til at mangle ilt, der er en forudsætning for, at den kan slippe spændingen igen. Dermed begynder en ond cirkel, for muskelspændinger giver smerter, der automatisk får en til at spænde yderligere. Den samme situation opstår for åndedrætsmusklerne. Når åndedrætsmusklerne er spændte, kan brystkassen ikke give ordentligt efter, hvilket er en forudsætning for en dyb vejrtrækning. Vejrtrækningen bliver derimod kort og overfladisk.


Myoser


Hvis muskelspændinger optræder i en længere periode, kan de udvikle sig til myoser. Myoser er indkapslede muskelspændinger med dårlig blodgennemstrømning.


Uddannelsen indeholder


Den teoretiske del som består af undervisning i: # Anatomi # Fysiologi # Sygdomslære # Klinikdrift Den praktiske del som består af undervisning i: # Fysiurgisk kropsmassage # Ansigtsmassage # Bindevævsmassage # Venepumpemassage # Idrætsmassage # IdrætsskaderHovedtemaet er dog den fysiurgiske massage, som er en dybdegående massage, der forebygger og afhjælper infiltrationer, løsner op for anspændte muskler, øger blodcirkulationen, fjerner væskeansamlinger i kroppen, virker på fordøjelsessystemet og forbedrer åndedrætsmønstret samt afhjælper spændingshovedpine og medvirker til fysisk og psykisk velvære.


Forudsætninger


Der kræves ingen forudgående uddannelse eller erfaring.


Eksamen


Kurset afsluttes med eksamen, som består af en teoretisk prøve i anatomi og fysiologi, hvor skolens læge er censor, samt en praktisk prøve i en fuld kropsmassage. Efter bestået eksamen overrækkes et diplom samt eksamenspapirer. Efter endt skolegang vil du være i stand til at give kyndig, sikker og velunderbygget massage til kunder af enhver art, hvad enten du går ud og arbejder eller starter egen klinik.


Hjemmearbejde


Da kurset er meget koncentreret, vil der være hjemmearbejde både i anatomi, fysiologi og massagetræning, så du derved får det maksimale udbytte af undervisningen på skolen.


Kursets varighed


Kursets varighed er på fem måneder. Der starter hold to gange om året, som er sidst i januar og sidst i august.


Pris


Kurset koster ialt kr. 16.500,- kontant Heraf betales et depositum på kr. 4.000,- ved tilmelding. Restbeløbet på kr. 12.500,- betales 1. mødedag. Efter aftale kan restbeløbet deles op i fem rater á kr. 2.700,-. (ialt kr. 13.500,-) Første rate betales den første mødedag. Derefter hver den første i måneden i de fire efterfølgende måneder.


Undervisningsmateriale


Undervisningsmaterialet er inkluderet i kursets pris og udleveres under kurset. Som supplement har vi produceret et par trænings DVD'er , som man kan købe.


Jobmuligheder

Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør. Massør