Kosmetiker

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense SU & elevløn Erhvervsuddannelser 3 år Folkeskole Syddansk Erhvervsskole
/HeleDanmark/byguidested
By Odense
Offentlig støtte SU & elevløn
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Syddansk Erhvervsskole
/HeleDanmark/byguidested
Kosmetiker

Med en uddannelse til kosmetiker kommer du til at beskæftige dig med hudpleje, manicure, pedicure og menneskeligt velvære i hudplejeklinikker, skønhedssaloner eller spa- og wellnesscentre. Som kosmetiker vil du lære at arbejde praktisk med krops- og ansigtspleje på et professionelt niveau - du lærer alle aspekter ved kropspleje, kropsmassage, ansigtspleje, ansigtsmassage, manicure, pedicure, at lægge makeup, hårfjerning, farvning af bryn og vipper, samt kommunikation og menneskelig kontakt med dine kunder.


Det teoretisk aspekt af uddannelsen til kosmetiker handler om epilering, plastikkirurgi, mikrobiologi, præparatlære, kemi, anatomi/fysiologi, hudanalyse og apparatlære. Du får et grundigt kendskab til videnskaben bag de kosmetiske behandlinger, og du er derfor godt rustet til at prøve kræfter med det virkelige liv som kosmetiker. I løbet af din uddannelse har du gode muligheder for at få en praktikplads. I din praktikperiode vil du komme til at arbejde selvstændigt med kosmetiske opgaver og dermed få værdifuld erfaring.


Måske vil du starte din egen skønhedssalon eller spa- og wellnesscenter? Du vil kunne bestride alle områder i din egen salon, da du også får undervisning i salg og service.


Det er dog meget vigtigt for dig at vide om der er noget du er allergisk overfor inden du starter på uddannelsen, da du vil komme til at arbejde med mange kemiske produkter.

Jobmuligheder

Kosmetiker, hudpleje-specialist, makeup-artist og andre jobprofiler indenfor skønhed, velvære og kosmetik.