Klinisk Ernæring

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Klinisk Ernæring

Klinisk Ernæring er en 2-årig uddannelse og samtidigt et studie, der fokuserer på de næringsstoffer som findes i vores kost og hvordan de kan bruges til at behandle syge mennesker med. Ideen er, at mange hospitalsophold kan forkortes drastisk hvis behandlingsformen tillige bidrager med den rette form for ernæring til patienten. Den viden du tilegner dig om ernæringsstoffer og sygdomsbehandling hentes fra fag om fysiologi, sygdomslære, kostlære og ernæringsfysiologi. I løbet af uddannelse kommer du også i praktik på et hospital, hvor hensigten er at du kan assistere og afprøve din teoretiske viden i praksis.


Hvis du godt kan lide biologi, lægevidenskab og økonomi, så er klinisk ernæring den helt rette vej at gå.


Du lærer hvordan man kan spare patienterne for smerter og lange ophold på hospitalet, samtidig med at du kan spare samfundet for en masse penge, så de kan prioriteres til andre formål.


Du har mulighed for at få en direkte kontakt til patienter som rådgiver, eller du kan vælge den mere ledelsesorienterede vej, hvor du skal se på budgetter og påvirke disse på den mest hensigtsmæssige måde.


Med kendskab til klinisk ernæring får du indsigt i hvordan man kan behandle syge ved at give dem det rette at spise.


Blandt andet sukkersyge og hjerte-kar-sygdomme kan holdes under kontrol og forebygges med den rette ernæring.


Du får undervisning i hvordan man analysere patienternes kost og sundhed og hvordan man viser en sammenhæng på dette.


Når du er uddannet kan du undervise i faget eller forske på området, som er et populært område at forske i, samt at der er et stigende behov for forskning på området, da samfundet udvikler sig i den retning hvor flere og flere har brug for den rette kost da der kommer flere allergikere.


Du kan også blive konsulent med speciale i kroppens evne til at nedbryde næringsstoffer.


Udover den ernæringsmæssige uddannelse får du også undervisning i ledelse, kommunikation og videnskabelig metode, som netop ruster dig til at forske videre eller blive administrativ medarbejder med ledelsesansvar eventuelt på et hospital.


Jobmuligheder

Du kan blive ansat som ernæringsrådgiver, enten i et fitnesscenter der har fokus på dette, eller som konsulent. Du kan også blive ansat på et hospital i ledelsen for klinisk ernæring, hvor du optimerer brugen af kost til at forbedre patienternes vilkår og helbred.Relaterede studenterjobs

Hvis du ønsker den ledelsesmæssige fremtid med din uddannelse, vil det være fint at blive medlem af Røde kors eller lignende organisationer eller foreninger. Ellers kan du arbejde i et fitnesscenter, som træner, ernæringsrådgiver eller assistent for disse.