Klinisk Biomekanik

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav
Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Gymnasiel
By Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Gymnasiel
Klinisk Biomekanik

Som biomekaniker kommer du til at beskæftige dig med menneskekroppens led og muskler, og de forskellige behandlingstekniker, der er nødvendige for at kommer smerter og komplikationer til livs. Helt essentielt bliver du med en uddannelse dom biomekaniker i stand til at fungere som kiropraktiker. Så hvis du er glad for fitness, motion og andre idrætsformer, samt behandling af nogle af de skader som opstår hos aktive idrætsudøvere, så er Klinisk Biomekanik sikkert noget for dig.


På kandidatuddannelsen får du mere selvstændigt arbejde og du lærer om billeddiagnostik og radiografi. Så har du også mulighed for at læse og tolke røntgenbilleder og andre scanningsbilleder.


Mange kiropraktikstuderende ser sig selv på niveau med læger, da mange af deres fag følger de lægestuderende. Dog kan du ikke kalde dig selv for læge efterfølgende.


Du kan eventuelt kombinere din uddannelse med forskning da uddannelsen er en af de mest forskningsbaserede i verden.


Kandidatuddannelsen i Klinisk Biomekanik bliver kun udbudt via Syddansk Universitet Odense, og derfor er studiemiljøet præget af lige så mange danskere som andre nordiske studerende. Efter endt kandidatuddannelse kan du påbegynde en 1-årig turnusuddannelse som kiropraktor i Danmark, eller du kan vælge at tage din turnus i udlandet. Turnusuddannelsen er den direkte vej til at blive autoriseret kiropraktor.Jobmuligheder

Som uddannet biomekaniker/kiropraktor vil du finde jobmuligheder, næsten ligeligt i det offentlige sundhedsvæsen som i private kliniker.Specielle adgangskrav

Bestået bacheloruddannelse i klinisk biomekanik.