Klassiske Studier - Græsk, Latin og Oldtidskundskab - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
Klassiske Studier - Græsk, Latin og Oldtidskundskab

Hvis du havde latin i gymnasiet og du elsker at rejse rundt ved Middelhavet, særligt i det græske øhav, og nyde de flotte bygningsværker, så bør du tage kandidaten til de Klassiske Studier i Græsk, Latin og Oldtidskundskab.


De Klassiske Studier er en indføring i den europæiske kultur, både gennem de klassiske sprog som latin og græsk, men også gennem fag om oldtidskundskab, arkæologi, arkitektur, læsning af klassiske tekster og meget mere. Synes du det er spændende at læse om den antikke kultur i Grækenland, fortolke de klassiske tekster på latin, studere antikke bygningsværker, så er Klassiske Studier en uddannelsen, der ligger lige til højrebenet. Kort sagt, er Klassiske Studier en uddannelser med fag som historie, filosofi, lingvistik, kultur, religion til græsk, latin og oldtidskundskab.


Med kandidaten kommer du skridtet videre, hvor du også kan sætte større præg på din afhandling og uddannelsesretning, samt efterfølgende jobmuligheder bagefter.


Efter endt studium er der gode ansættelsesmuligheder ved gymnasier som underviser og det er også muligt at opnå undervisningskompetence ved et universitet. Du kan også varetage job ved museer, kulturinstitutioner og lignende institutioner.


Hvis du ønsker endnu mere arkæologi kan du vælge den Klassiske arkæologi enten på Københavns Universitet eller Århus Universitet.


Jobmuligheder

Underviser, forsker, historiker, forfatter.Specielle adgangskrav

Bestået bacheloruddannelse med græsk, latin eller oldtidskundskab som centralt fag.