Kemi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Københavns Universitet
Kemi

Har du lyst til at læse videre på kandidatdelen af Kemiuddannelsen, så kommer du til at arbejde med avancerede analyseteknikker og levnedsmiddelkemi. Du skal desuden vælge om du vil læse Kemi som tilvalgsfag eller om du går all in. De fag du kommer til at beskæftige dig med er blandt andet Kemiens Didaktik og historie, Kulhydrat/Levnedsmiddelkemi, Supramolekylær Kemi, NMR Spektromretri, samt den basale kemi forbundet med fødevarer. Uddannelsen afsluttes med et speciale indenfor et af kemisektionens forskningsområder som pt. omfatter polymer syntese og materiale kemi, separations teknik og supramolekylær kemi.


Kemi uddannelsen er en blanding af teoretisk og praktisk arbejde med at foretage forsøg i laboratorier, hvor fokus er på undersøgelser af kemiske reaktioner og molekylers opbygning. Som kemiker beskæftiger du dig meget med forsøg og forskning, men Kemi er også en spændende disciplin, der vil give den nysgerrige studerende sjove oplevelser og kompetencer, som åbner døre for mange interessante jobmuligheder. På kandidatuddannelsen kan du fordybe dig i nogle af de fag, som du på bachelor uddannelsen havde en forkærlighed for. Som kemiker er det naturligt senere at arbejde med forskning, men kemikere finder også beskæftigelse inden for medicinalindustrien og generelt er mulighederne i det private erhvervsliv rigtigt gode.


Kemi er en klassisk uddannelse, der tager afsæt i de naturvidenskabelige discipliner og handler atomer, molekyler og ioner. Kemi beskæftiger sig med alle former for stoffer og materiale som er i naturen omkring os, og i vores hverdag, både i mad og husholdningsprodukter.


Kemi er både teoretisk og praktisk funderet - meget af den teori du undervises i, skal testes og afprøves i et laboratorium. Som kemiker kommer du nemlig til at arbejde med stoffer og materialer som skal underkastes eksperimentelle metoder for at du udlede viden om reaktioner og egenskaber ved dem.


Som kemiker kan du også kaste dig over udvikling og design af nye teknologier og produkter. En stor del af industrien er afhængig af kemiske produkter til produktion og fremstilling. I løbet af de sidste par år er der desuden kommet meget fokus på udvikling af medicinal-, levnedsmiddel- og bioteknologiske produkter til den private forbruger - her har du som kemiker en enestående mulighed for at finde job og arbejde inden for dit interessefelt.


Jobmuligheder

Underviser, kemiker i kemiindustrien, produktudvikler, kemiker i medicinalindustrien, forsker, selvstændig.



Specielle adgangskrav

Bestået bacheloruddannelse med kemi som centralt fag eller tilsvarende efter studienævnets konkrete godkendelse.



Relaterede studenterjobs

Du kan evt. tage arbejde på et apotek eller hos en levnedsmiddelfabrikant.