Jura - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Københavns Universitet
Århus Universitet
Jura

Med en uddannelse i Jura kan du starte et karriere forløb som advokat i enten offentlig eller privat regi eller starte din egen advokatpraksis. Jura er et stort fagområde, der dækker skatteret, arveret, erhvervsmæssige tvister, arbejdsret, EU-ret og meget mere.


Undervisningen i Jura foregår med ansatte ved det juridiske fakultet og samfundsvidenskabelige fakultet, samt suppleret med eksterne eksperter og specialister. På kandidatoverbygningen har du mulighed for at skabe din egen uddannelsesprofil gennem valgfag. Herudover kan du vælge fag inden for statskundskab, erhvervsøkonomi og økonomi.


Kandidatuddannelsen i Jura sikrer dig den direkte adgang til arbejdsmarkedet som advokat. Fokus på kandidatuddannelse er ikke længere på obligatoriske emner, men i høj grad op til den enkelte studerende. Du kan med andre ord sammensætte din uddannelse frit. Så vil du arbejde med arbejdsret, skatteret, kreditsikring, international lov og ret, civilproces eller et andet spændende emne, så har du muligheden for at vælge imellem det. Efter du har afsluttet uddannelsen kan du som nævnt søge job i det private erhvervsliv, søge et offentligt embede eller etablere dit eget advokatfirma.


På Jura kandidatuddannelse vil der på hvert semester være fokus på et bestemt juridisk område.

1. semester har skatte- og afgiftsret samt civilproces som fokusområde. Skatteret er især et spændende og populært juridisk område, der dog kræver en helt særlig analytisk tilgang.


Det er et særligt spændende fag for de, som vil være advokat for firmaer der ønsker at kende til de bedste muligheder for skatteregler.


En stor del af det private forretningsliv er dybt afhængig af personer med stor viden og kompetencer inden for juridisk lovgivning. Når erhvervsøkonomi og jura kombineres, så opstår der mange spændende muligheder for job efter uddannelsen.


På 2 semester bevæger du dig mere over i et erhvervsmæssigt perspektiv. Med fag som statistik, regnskab og driftsøkonomi opnår du et bedre kendskab til en virksomheds indre logik, og det skærper din forståelse for områder som årsregnskab og regnskabsvæsen. Du kan på 3. semester frit vælge blandt de udbudte valgfag, og på 4. semester skal du skrive dit kandidatspeciale.


Jobmuligheder

Advokat, jurist, erhvervsjurist.Relaterede studenterjobs

Hvis du får et studiejob hos et advokatfirma så har du allerede foden inde i branchen og kan følge udviklingen i firmaet så du kan se hvornår der opstår en mulighed for at blive ansat. Ofte bliver studerende ansat før de er færdige med deres uddannelse.