Japanstudier - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Japanstudier

Hvis der er en kultur der adskiller sig fra den danske, så må det være den japanske.


Man kan næsten heller ikke komme længere rundt om jorden før man er på vej tilbage igen.


Trods afstanden, så er Japan et spændende land der har haft en forrygende udvikling både kulturelt og økonomisk, især siden 2. verdenskrig. Det en af de rigeste økonomier i verden med en stor befolkning, og derfor er der også et stort eksportpotentiale for mange virksomheder.


Hvis du har taget bacheloruddannelsen i japanstudier, så er det et naturligt valg at fortsætte på kandidaten.


Kandidatuddannelsen i japanstudier varer 2 år og her er fokus på at du skal mestre det japanske sprog til fulde. Du lærer også at gøre dig forståelige i alle kommunikationssammenhænge som f.eks. jobsamtale, forretningsmøde, præsentation eller som tolk mellem 2 personer. Du kan selv vælge dine studieemner og inddrager metoder fra andre fag.


På kandidatuddannelsen går du mere i dybden med de litterære og samfundspolitiske emner, hvor du studerer landets påvirkning af verdenssamfundet igennem tiden. Der har især været stor påvirkning af Japan udefra i løbet af de sidste 100 år både kulturelt, historisk, økonomisk og politisk.


Netop den økonomiske del er nok noget af det mest spændende, da der er så mange muligheder for salg og eksport af varer til Japan.


Da det ikke er hvem som helst der kan japansk i Danmark har du gode muligheder for at få et job der har salg eller handel med Japan. Det kunne eventuelt være som oversætter, som kommunikationsmedarbejder eller som tolk.


Japanere går meget op i traditioner og skikke, hvilket gør at det er meget vigtigt at kende til disse kulturelementer. Det er en del af din undervisning og du vil derfor have en klar fordel frem for mange andre for at skaffe dig adgang til de japanske kolleger, som ikke mange andre danskere får.


Du kan også blive journalist og rejse rundt som udsendt medarbejder og rapportere.