Indologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Indologi

Indien har verdens største befolkning og en af verdens største befolkningsvækster. Europa har handlet med Indien siden Middelalderen og samhandlen hermed vil kun blive større, efterhånden som markedets størrelse vokser. For at få de bedste vilkår for samhandel er kulturforståelse, samt sproglig forståelse nogle vigtige elementer.


Indologi er studiet om indisk historie, kultur, sprog og samfund. Der er 2 sprog som du som studerende skal lære at læse og skrive, sanskrit og pali. Du kommer til at læse en del litteratur og emner på de 2 sprog og især klassiske tekster om buddhisme og hinduisme er skrevet på sanskrit eller pali. Ved siden af sprogundervisningen lærer du om Indiens historie og særegne kulturarv. I løbet af det første år beskæftiger du dig intensivt med sprogundervisning og herefter tager du fat på at læse egentlig tekster på sanskrit og pali.


Du vil desuden få en stor indsigt i indisk religion så som buddisme og hinduisme. Fascinerer den indiske kultur dig, så er Indologi et oplagt studie.


Det vil være meget oplagt at undervise på en højskole eller starte en butik med salg af indiske varer.


Jobmuligheder

Underviser, oversætter, tolk, kulturformidler, rejseguide, sprogunderviser.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B. Har du ikke færdigheder i indisk, skal du følge et begynderkursus (propædeutik) i sanskrit således at bacheloruddannelsen sammenlagt bliver på fire år.