Indianske Sprog og Kulturer - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Indianske Sprog og Kulturer

I over 3000 år har de indianske stammer i det mesoamerikanske område eksisteret og udviklet sig uden kendskab til resten af verden og uden resten af verdens kendskab til dem.


Studiet i Indianske Sprog og Kulturer omhandler den rige kulturarv, der er knyttet til det mesoamerikanske område. Mesoamerika er geografisk set det område, der løber gennem det central Mexico og videre ned i Mellemamerika og dækker lande som Panama, Costa Rica, Honduras, Guatemala og flere. En del avancerede civilisationer (inkaerne, mayaindianerne, og aztekerne) eksisterede her lang tid for europæerne stiftede bekendtskab med området via Christoffer Columbus' opdagelse af det amerikanske kontinent (som han fejlagtigt mente var Indien). Du får en enestående mulighed for at beskæftige dig med mesoamerikansk kultur via en lang række videnskabelige discipliner som historie, lingvistik, antropologi, kunsthistorie, arkæologi. Du lærer også at læse tekster på aztekernes sprog (nawatl) og mayaindianernes sprog (maya).


Et af de steder i verden vi har nogle af de mest velbevarede bygningsværker fra Mayaernes tid er i Guatemala hvor Tikal templet står.


Ved at lære mayasproget og kulturen vil du opleve nogle spændende hemmeligheder fra den gamle kultur.


Du bliver en moderne Indiana Jones der kan forklare lægmanden om hvordan de byggede disse pyramidetempler, der til dels minder om dem i Egypten, og du kan deltage i udgravninger i området.


Det er dog mest fornuftigt at tage uddannelsen, hvis du planlægger at besøge Mellemamerika ofte eller måske vil bosætte dig derovre, for at få mest ud af det.


Hvis du lærer spansk ved siden af kan du også nå langt inden for handelsbranchen med de mellem og sydamerikanske lande.


Jobmuligheder

Underviser, kulturformidler, medarbejder i kulturhistoriske organisationer eller institutioner.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Spansk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B.