Idræt - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
Idræt

Idræt er ikke kun for sportsfolk. Og idræt er ikke kun motion og bevægelse. Du kan med idræt også lære mere om kroppen og dens funktioner eller du kan specialisere dig i ernæring m.m.


På kandidatuddannelsen i Idræt har du mulighed for at specialisere dig indenfor 2 områder. Linjen Teknologiudvikling fokusere på udvikling af produkter til idrætsgrene og idrætsudstyr. På den måde får din kandidatspecialisering et erhvervsøkonomisk islæt, da du bruger dine videnskabelige kompetencer inden for idrætsområdet i en kommerciel sammenhæng. Du får mulighed for at udvikle produkter som kan komme f.eks. overvægtige til gode.

Den anden mulighed er specialisering inden for disciplinspecifikke trænerkompetencer. Her går du virkelig i dybden med et særligt område f.eks. fitness. Du gennemgår alle aspekter af området og opnår en høj grad af specialviden som du kan omsætte til et spændende job - du kan vælge at starte din egen klinik og udbyde undervisning/træning.


På kandidatuddannelsen kan du vælge at specialisere dig i et særligt område, der har fanget din interesse. Alt efter dit specialiseringsområde kan din fremtidige jobprofil være underviser, fitness-konsulent, medarbejder i en sundhedsorganisation, eller ansat i den offentlige eller private sundhedssektor.


Derudover kan du både fokusere på det biologiske eller det samfundsmæssige og kulturelle der er i forhold til mad og ernæring, da idræt og motion har en meget stor sammenhæng med disse.


Jobmuligheder

Når du er færdiguddannet har du kompetencer iat undervise på højskoler eller gymnasier eller du kan blive rådgivende konsulent.