Humanistisk Informatik

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aalborg, Roskilde SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
By København, Aalborg, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Humanistisk Informatik

Informatikuddannelsen, også kaldet Humanistisk Informatik, er en datalogisk uddannelse, hvor hovedvægten er på computerteknologi, både som redskab og som kommunikationsmiddel. Kort sagt, så indeholder uddannelsen datalogiske elementer, samt humanistiske fag som kommunikation, ledelse, markedsføring og andre spændende fag. Du kommer til at arbejde kreativt med IT og computersystemer til at mange forskellige formål som markedsføringsopgaver eller udvikling af grafiske hjemmesider, hvor du skal være opmærksom på hvordan du kommunikerer til din målgruppe. Du får også redskaber til at udvikle kreative og innovative IT-systemer f.eks. et kommunikationssystem eller virtuelle netværk på tværs af landegrænser.


Informatik handler helt konkret om kommunikation mellem mennesker. Det være gennem medier, informationsteknologier (Facebook, Twitter, LinkedIn og andre virtuelle netværk) eller ganske enkelt i dialogen mellem to mennesker. Kommunikationen kan også være non-verbal og ske igennem menneskelig adfærd. Du lærer også at sætte kommunikation ind i et større socialt og kulturelt perspektiv, så det er muligt at sige noget grundlæggende og videnskabeligt om menneskets væsen på det kommunikative plan.


På uddannelsen lærer du også hvordan du bringer et budskab ud med æstetik og handling gennem kortfilm og medier.


På uddannelsen er der desuden en årlig filmfestival i Aalborg, kaldet Riberprisen, som er et stort tilløbsstykke. De studerende producerer allerede på 1. semester en kortfilm, som deres indslag til Riberprisen.


Riberprisen er opkaldt efter en af lektorerne på Aalborg Universitet: Jørgen Riber Christensen.


Her er et eksempel på en af de deltagende kortfilm:Humanistisk Informatik er egentlig en fællesbetegnelse for 3 retninger:
* Informationsvidenskab
* Interaktive Digitale Medier
* Kommunikation


De to første år af uddannelsen er et fællesforløb, hvor alle tre uddannelsesretninger har adgang til samme fagudbud. Det sidste år af uddannelsen vælger du din specialisering og skriver et bachelorprojekt om det.