Gravidyoga

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense Ingen SU eller løn Fagkurser Ingen Nordisk Yoga
By Odense
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Fagkurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Nordisk Yoga
Gravidyoga

Det er dejligt at være gravid, men det kan også være en stor belastning for kroppen. Mange oplever forandringer både på det fysiske og mentale plan.
Når du er gravid gælder det om at holde kroppen i gang, så den er trænet til den dag du skal føde. En trænet krop giver nemlig mere styrke og udholdenhed til at klare de hårde strabadser en fødsel er.
Yoga for gravide er stillinger og øvelser, som vil hjælpe den gravide til at bevare energi og undgå belastende graviditetsgener.
Derudover er det grundig instruktion i vejrtræknings- og afspændingsøvelser til brug under graviditeten og fødslen.

Du lærer sikkert også vejrtrækningsøvelser til et fødselsforberedelseskursus, men du kan ikke få for mange af disse kurser.
Det er ikke uden grund, at mange jordemødre stærkt anbefaler at dyrke yoga under graviditeten, da de ser den positive virkning som afspændings- og åndedrætsteknikkerne har på kvinden under fødslen.
At lave yoga er som at føde, det kræver din opmærksomhed og koncentration. Din indre ro vil gavne både dig og din baby.

Nogle af de afspændingsøvelser som er særligt forbundet mellem yoga og graviditet, er bækkenbundsøvelser. Når du træner din bækkenbund, får du flere fordele ud af det. Blandt andet får du styrket dit underliv, så du bedre kan træne den op efter fødslen.

Det er også en velkendt gene at mange gravide har svært ved at holde på vandet, da hele underlivet bliver strukket til det yderste. Med bækkenbundsøvelser kan du træne dit underliv, så du minimere risikoen for dette. Det vil også hjælpe dig når du bliver ældre.

En anden fordel er at du får et bedre sexliv, da du kan styre dit underliv med knibeøvelserne.

Bækkenbundsøvelser er især også vigtige efter fødslen, så når du har født skal du ikke stoppe til yoga, men blot fortsætte efterfølgende.

Få mere information

Indtast dit navn samt e-mail eller telefonnummer, så kontakter Nordisk Yoga dig med mere information om hvordan du bliver Gravidyoga