Fysik - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Århus Universitet
Aalborg Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Syddansk Universitet Odense
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Aalborg Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Syddansk Universitet Odense
Fysik

Fysik, som betyder "natur" på græsk, er et klassisk studie, hvor du betragter fysiske fænomener og deres interaktion i rum og tid. Fysik bruger i høj grad matematik som redskabsfag til at udtrykke og forklare sammenhænge med fysiske fænomener - for til sidst at omsætte de observerede viden til videnskabelige teorier.


Fysik er studiet af naturen omkring os på alle niveauer fra de mindste partikler og atomer til store fænomener som biofysik og kvantemekanik. Studiet beskæftiger sig også i høj grad med problemstillinger som er relevante i samfundsmæssige sammenhæng eller en del af tidens trends, som f.eks. nanoteknologi.


Kandidatuddannelsen i Fysik varer 2 år og er den del af uddannelsen, hvor du for alvor kan arbejde selvstændig med eksperimenter og videnskabeligt forskning. Helt konkret, skal du for det første vælge et område at specialisere dig indenfor.


Du kan vælg mellem partikelfysik, atomfysik, faststoffysik, komplekse systemers fysik, kernefysik og kvanteinformationsteknologi. Du har stor valgfrihed blandt de individuelle fag, så du kan give din uddannelsen et unikt touch.


Undervisningen sigter på at lære dig at tænke som en videnskabsmand, så opstille problemstillinger og løser dem med den rette metode. Så Fysik er ikke kun en studie, men også en slags livsstil, hvor du hele tiden bliver udfordret i din tankegang og den tilgang til vælger til problemløsning.

Studieliv
Ved siden af undervisningen er er mange sociale arrangementer og tilbud til dig som studerende. Der er julefrokost hvert år, og i løbet af semesteret er der årsfest og forårsfest, samt en del studieturer. Så der er altid mulighed for at lave noget sjovt og socialt ved siden af bøgerne.Jobmuligheder

Kandidaterne fra Fysisk Institut har fundet arbejde i mange forskellige jobs i det offentlige og i private firmaer. Traditionelt blev cand.scient.'er ansat i gymnasiet. Du kan også søge ansættelse ved hospitaler, højteknologiske produktionsvirksomheder, telekommunikationssektoren, kraftværker og kemiske virksomheder.


Som nyuddannet fysiker har du gode muligheder for at få spændende job. Som udgangspunkt kan du læse videre til gymnasielærer ved at tage i praktik på et gymnasium. Men som videnskabmand og med kompetencer indenfor research og eksperimenter i laboratorie, kan du f.eks søge ansættelse i den voksende medicinalindustri eller i bioteknologiske virksomheder som produktudvikler eller forskningsmedarbejder. En stor del af de studerende vælger desuden at fortsætte overbygningen med et ph.d-studie, hvor du specialiserer dig et afgrænset område.Relaterede studenterjobs

Forskningsassistent