Fransk - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Roskilde SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Århus Universitet
By København, Aarhus, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Århus Universitet
Fransk

På kandidatuddannelsen i Fransk får du intensiv undervisning, så du kan anvende dit fransk i alle tænkelige situationer fra professionel forhandling til tolkningsopgaver.


Ved siden af sprogundervisningen får du udvidet din horisont betydeligt i fransk litteratur, kultur og historie, politiske forhold, generel lingvistik, økonomiske og markedsmæssige forhold og meget mere. I løbet af de 2 år opfordres du til at tage et praktikophold i en virksomhed eller studere ved et fransk universitet for at forbedre dit fransk og få noget "hands-on" erfaring.


Fransk er studiet af kulturlandet Frankrig og dets lange og gloværdige historie, samt et studie af sproget frank i skrift og tale. Frankrig er en af de helt store kultur nationer og har været med til at præge resten af verdenen med dets litteratur og filosofi, men også økonomisk og politisk i mange århundreder.


Det primære fokus for uddannelsen i fransk på RUC er det sproglige element. Du lærer at tale og skrive frank, så du kan bruge sproget i mange forskellige situationer. Du tilegner dig de nødvendige sprogvidenskabelige kompetencer der gør, at du har den perfekte udtale og er i stand til at kommunikere via avancerede medier som nyhedsformidling, jobansøgning, oversættelsesopgaver, tolkevirksomhed, undervisning og meget mere.


Ved siden af sprogundervisningen går du i dybden med det franske samfund. Det betyder at du beskæftiger dig med mange niveauer som politik, samfundslære, litteratur, økonomi, filosofi, historie og hvordan Frankrig påvirker verdenen omkring sig og især hvilken indflydelse og betydning det har for Danmark og dansk kultur.


Studiet og undervisning
Studiet er bygget op om tre moduler, der hver især har et særligt fokusområde. Ved siden af hvert modul følger du kurser sproget Frank, samt discipliner som grammatik, fonetik, oversættelse og oplæsning.


Med det første modul, starter du overbygningen i fransk med et kursus- og projektforløb hvor du får en grundig introduktion til det franske samfund. Undervisningen inddrager litterære- og idehistoriske værker som belyser væsentlige perioder og udviklingstendenser af Frankrigs økonomiske, politiske og sociale historie. Med til projektforløbet hører en studietur til Paris, hvor du får mulighed for at opleve byernes by og de mange kulturinstitutioner, museer og teatre, samt gå på cafeer og restauranter og nyde franske specialiteter fra den franske gastronomi.


Det andet modul går i dybden med fransk kultur og særligt tekstanalyse. Du stifter bekendtskab med vigtige og kulturbærende tekster som har stor betydning for fransk kultur. Ved siden af undervisningen skal du i mindre studiegrupper med dine medstuderende, arbejder med opgaver som handler om litteratur, filosofi, kommunikation, sprog, historie eller politiske forhold.


Det tredje modul er det speciale som du skal skrive for at færdiggøre din overbygning i fransk. Du kan selv vælge dit emne og du har stor frihed til at hvordan du vil angribe emnet videnskabeligt.


Kombinationer med fransk
For at tage et kandidatgrad i fransk skal du kombinere dit overbygningsfag med et andet fag. Du kan frit vælge hvilket andet fag du vil supplere din uddannelse i Frank med. Følgende fag er populære blandt de studerende:


Journalistik
Psykologi
Kommunikation
Internationale Udviklingsstudier
Historie
Engelsk
Filosofi


Jobmuligheder

Bachelorer og kandidater i fransk er rustet til en karriere inden for blandt andet undervisning, oversættelse, tolkning, eksportrådgivning og konsulentvirksomhed.Relaterede studenterjobs

Bliv tutor eller underviser i fransk på aftenskole eller privat, da der er mange mennesker der meget gerne vil lære fransk.