Forhistorisk Arkæologi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Forhistorisk Arkæologi

For at blive fuldblods arkæolog skal du tage den 2-årige kandidatuddannelse. Og hvis du synes bachelordelen var spændende, så vil du blive glædeligt overrasket over valgfriheden på kandidatdelen. Du får selv lov til selv at vælge dine arkæologiske temaer, og i løbet af de 2 år skal du prøve kræfter med 2 arkæologiske projekter. Hovedsageligt er fagene fokuseret på metode, kildekritik, arkæologisk teori, kildeindsamling, så du oplever at arkæologi er mere end bare spadestik.


Det er meget relevant for et entreprenørfirma, og dermed for en kommune at benytte en arkæolog til udgravninger før entreprenørfirmaet evt. ødelægger noget der kunne afsløre en ny historie for Danmark.


Forhistorisk Arkæologi beskæftiger sig med vores forfædres liv og kultur samt hvordan det samfund vi lever i idag er blevet til.

For at gøre dette må man være i kontakt med mange forskellige fagområder. Når der f.eks. undersøges hovedskallen og mavesækken på Tollundmanden eller Egtvedpigen, så benyttes der naturvidenskabelige metoder for at finde ud af hvordan de er døde og hvad de har spist. Samtidig vil du skulle lære omkring etnografi, historie og samfundsvidenskab for at kunne tolke og forstå de fortidige kulturer. Derfor vil du skulle have kendskab til biologi, zoologi og geologi for at give den bedste analyse af et fund.

Du vil i studiet desuden skulle bruge engelsk og tysk da meget litteratur findes på disse sprog og jobmulighederne er internationale og det er derudover også en fordel at kende til fransk.


Jobmuligheder

Arkæolog på lokalmuseer, stillinger på Nationalmuseet samt på universitetet i Århus. Til slut er der større og større efterspørgsel efter arkæologer til at forvalte vores landskaber ved fredningsmyndighederne.