Forfatterlinjen

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense Ingen SU eller løn Fagkurser Ingen Odense Designakademi
By Odense
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Fagkurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Odense Designakademi
Forfatterlinjen

Måske er det vejret udenfor, der får dig i gang? Måske en oplevelse? En indignation! En drøm. En nyhed fra DR Update i går. Et stykke musik.


Du har noget på hjerte. Om små og store ting i verden. Om hverdagen. Livet. Og du vil egentlig gerne have læsere. Have respons. Og du vil gerne blive bedre til at skrive. Fordi det er sjovt. Måske er det din passion? Du kan bare ikke lade være.


Du giver dig tid til at arbejde med sproget og formen. Du smager på ord, samler sjove og nye udtryk. Mange på engelsk. Er du nørdet, har du måske en særlig interesse for glemte og kasserede danske ord, ordlig fra ordkirkegården


Vi lever i et samfund, hvor vi nærmest bader i tekster i alle mulige afskygninger, uafbrudt. Ude, hjemme, i cyperspace.


Du kommunikerer sikkert nærmest i døgndrift om stort og småt: sms'er på mobilen, på msn, på Hotmail - hvis det ikke allerede er forældet, chatter på Facebook og reformulerer din profil og opdaterer din elektroniske dagbog.


Du skal skrive oversættelser, stile og essays på dansk, engelsk, tysk til bedømmelse, aflevere referater og anmeldelser, du skriver måske små gule memosedler, dagbogsnotater, projekter, laver aftaler med din studievejleder eller arbejdsgiver, formulerer en klage til kommunen, en stillingsannonce, en jobansøgning, måske et indlæg til debat på din blog?


Du kommunikerer til en bestemt modtager med et bestemt formål og i en til formålet bestemt kode. Og som oftest lykkes kommunikationen. Din meddelelse bliver forstået. Og besvaret.


Men hvor ofte har du egentlig mulighed og tid til at skrive af ren og skær lyst? Sådan rigtig tid til at dvæle ved din tekst, hvad enten det er en novelle, et digt, et essay. Pusle med kompositionen, sætningerne, ordene? Fordybe dig og glemme tid og sted. Uden nogen bestemt modtager. Og uden nogen særlig anledning? Og uden tidspres?


Fagene på forfatterlinjen:
At skrive, læse og diskutere tekster, Tekstens indhold, Tekstens form og sprog, Produkt, finish, layout og formidling, Forfattervilkår, arbejdsforhold, Tegning, Illustrationer, Farvelære, EDB, Kunst-, Kultur, Litteratur og Filmhistorie.


Jobmuligheder

Forfatter.