Folkesundhedsvidenskab - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Folkesundhedsvidenskab

Store folkesygdomme som kræft, HIV og Ebola fylder dagligt i vores hverdag og masser af mennesker har det tæt inde på livet. Men hvordan opstår disse sygdomme og hvorfor smittes vi og hvordan kan vi hindre at smitten spredes?


Med den megen indvandring der finder sted pga. flygtninge, m.m. er der større mulighed for at sprede nye sygdomme over store afstande.


Der er også meget diskussion om hvorvidt diverse vacciner er nødvendige eller ej. Tidligere vaccinerede man mod kopper og fik udryddet sygdommen, men dens fætter, skoldkopper, som er en mildere udgave, findes dog stadig. Den vaccinerer man bare ikke imod, selvom man har en vaccine til det, da det har bivirkninger og man kan risikere en forskydning i alderen for hvornår man modtager den, som kan være uhensigtsmæssig.


En kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab gør dig i stand til selvstændigt at anvende de teorier og metoder som du lærte på bacheloruddannelsen i praksis. Du kan deltage direkte i videnskabeligt arbejde f.eks. forskningsprojekter eller udvikling af udkast og retningslinjer til politikker på sundhedsområdet. De fagområder du primært kommer til at beskæftige dig med er af samfundsvidenskabelig og sundhedsvidenskabelig natur, samt videnskabsteori og forskningsmetodologi. Du skal følge et ½ års obligatorisk undervisning, så kan du frit vælge valgfag for 1 år, og du slutter af med at skrive dit speciale normeret til et ½ år.


Din jobprofil på det sundhedsområdet gør dig attraktiv for offentlige og private virksomheder, der har sundhedsplanlægning og sundhedsadministration som kerneområder. Du vil primært fungere som konsulent og med din specialviden hjælpe med udformning af analyser og forskningsinitiativer, samt rådgive udviklingsprojekter of andre større initiativer på sundhedsområdet.


Jobmuligheder

Kandidater i Folkesundhedsvidenskab vil være kvalificerede til beskæftigelse i offentlige og private virksomheder med opgaver inden for sundhedsplanlægning, sundhedsadministration og sagsbehandling samt analyse, udvikling, planlægning, rådgivning, undervisning og forskning i relation til sundhedsområdet med henblik på sygdomsforebyggende og sundhedsfremmende foranstaltninger.Relaterede studenterjobs

Tag job som fitnesstræner eller kostvejleder og få et indblik i folks sundhedsvaner.