Finsk - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Finsk

Finsk er det skandinaviske sprog som ligger længst væk fra alle de andre skandinaviske sprog i sprogstammen. Faktisk har det samme sprogstamme som ungarsk, og de to sprog har ingenting til fælles med andre sprog i verden.


Det er meget specielt og spændende netop med hvordan sproget er opstået og hvorfor det lige er Finland og Ungarn der har det tilfælles. Måske kan du i løbet af uddannelsen finde ud af hvorfor?


Et studie i finsk, er både en uddannelsen, hvor du kommer til at lære at skrive og tale Finsk som sprog. Udover at opnå sproglige færdigheder, så kommer til at beskæftige dig indgående med Finland som samfund, dets kultur, politiske forhold, samt historien bag landet. Det første ½ år er intensiv sprogundervisning. Herefter følger 2 1/4 år med obligatoriske fag som litteratur historie og finsk historie. Det sidste 3/4 år er tilvalgsfag, hvor du selv kan vælge blandt de udbudte fag som du finder interessante.


Finland er et af de lande i verden der ligesom Danmark og de andre nordiske lande rangerer højt på listerne over bedste land at bo i, højeste uddannelsesniveau, længste gennemsnitsalder, osv.


Men måske er Finland netop også et af de mest oversete skandinaviske lande, i hvert fald set med skandinaviske briller, netop fordi det ligger langt væk fra os og de taler et helt andet sprog, hvor man i det mindste kan snakke dansk så befolkningen kan forstå os i resten af Skandinavien, ja selv Grønland.


Men vi kan helt sikkert lære en masse af finnerne og nyde deres storslåede natur som turister i de 1000 søers land.


De fleste der tager en bachelor i finsk har for øje at videreuddanne sig til kandidat.


Jobmuligheder

Underviser, oversætter, tolk, rejseleder.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B. Det forudsættes desuden, at du følger et begynderkursus i finsk sprog.