Filosofi - Højskolekurser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Rønshoved Højskole
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Rønshoved Højskole
Filosofi

Fra den første person satte sig ned og overvejede sin egen eksistens og til i dag, har vi haft tanker der har udfordret livet, måden vi lever på og hvorfor vi eksisterer og endda OM vi overhovedet eksisterer.


Filosofi som vi kender den i vesten stammer oprindeligt fra Grækenland, hvor store tænkere som Sokrates, Platon og Aristoteles har taget udgangspunkt i samtiden, naturen/fysikkens love og mennesket selv for at afkode det mysterium vi er. Jo mere de tænkte desto flere spørgsmål opstod. Der er til dags dato stadig endnu flere spørgsmål at svare på da filosofien ikke nødvendigvis kommer med det endegyldige svar.


Der er nogle teorier i filosofien, som kan bruges til at forstå visse områder af filosofien. Men det er en meget abstrakt størrelse, der kan være svær at forholde sig til. Filosofi blev i renæssancealderen anset som et af de mest attraktive og interessante emner og hvis man var noget, så var man enten kunstner eller filosof.


Det var især religionsfilosofi og videnskabsfilosofi der var meget brugt den gang. Nu til dags er vi kommet så vidt at der er mest fokus på eksistentialisme og fænomenologien.


Man skal virkelige være abstrakt tænkende for at forstå filosofi på det niveau, men på selve uddannelsen lærer du filosofien på det niveau du er, hvor det kan være mindst ligeså spændende, som det er sjovt.


Nogle af de kendte filosoffer du vil stifte bekendtskab med er: Kant, Hegel, Nietzsche, Sartre og Kierkegaard.