Filosofi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Roskilde SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
By København, Aarhus, Odense, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Filosofi

Filosofi er mange discipliner som etik, moral, eksistens, metafysisk, logik samlet under et fællesbegreb. Men filosofi i sin grundessens er også nysgerrighed, og lysten til at sætte spørgsmål ved en veletableret sandhed eller uafprøvede udsagn.


En kandidatuddannelse i Filosofi tager 2 år og tager udgangspunkt i de emner som du stiftede bekendtskab med på bachelorforløbet. Kandidatdelen er populært sagt den del af din uddannelse, hvor du skal specialisere dig i et bestemt fagområde. På Københavns Universitet er der 3 mulige hovedområder at vælge imellem:

- Teoretisk Filosofi
- Praktisk Filosofi
- Filosofihistorie

Teoretisk Filosofi kan være erkendelsesteorien som f.eks. Descartes berømte "hjerner i et kar", som filmen The Matrix er kraftigt inspireret af, eller Aristoteles Metafysik. Praktisk Filosofi har tit at gøre med etik og moral f.eks. hvordan vi skal forholde os til medlidenhedsdrab, kloning, stamcelle-forskning og lign. Filosofihistorie er studiet af den historiske tradition, der er knyttet til de forskellige store tænkere fra Platon, Aristoteles over Thomas Aquinas, John Hobbes til nutidige tænkere som Heidegger, Satre, Ricoeur og Habermas.


Fagudvalget ændres fra år til år, og du kan frit mellem de udbudte fag, så du ikke er tvunget til følge bestemte fag.


En særlig gren af uddannelsen kan findes på RUC. Den hedder Filosofi og Videnskabsteori, men minder meget som selve filosofiuddannelsen.


Jobmuligheder

Underviser, forsker, forfatter, foredragsholder. De fleste kandidater med en filosofiuddannelse i rygsækken, vælger at supplere med uddannelse indenfor et andet område. Det er ikke nemt at få job med en grad i filosofi, men f.eks IT-Universitetet og CBS udbyder kurser og uddannelser, der kan fine-tune dine kompetencer, så arbejdsgiverne har nemmere ved at få øjnene op for din kunnen.Relaterede studenterjobs

Der er ikke noget direkte filosofi relaterede studiejobs, men hvis du har tid og overskud til det kunne du deltage i debatter eller politiske møder eller andet foreningsarbejde i foreninger der har med etiske spørgsmål at gøre, for at udfordre din læring i praksis.