Filmlinjen - Højskolekurser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Højskolen for Bevidsthedsudvikling
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Højskolen for Bevidsthedsudvikling
Filmlinjen

Er du stor fan af film og interesserer dig meget for hvordan det optages, filmes og så videre, samt selve lyssætningen med mere. Og er et af dine store film idoler David Lynch? Så er denne uddannelse lavet med henblik på dig.


Netop David Lynch har tidligere besøgt højskolen og har indviet filmlinjen med navnet The David Lynch Film Department. Med hans enkle teknikker er han blandt de førende i verden til at skabe spændende film og effekter baseret på de teknikker han bruger.


At gøre David Lynch kunsten efter er nok lige lovligt ambitiøst til at starte med, lidt ligesom at lave en kopi af Mona Lisa eller det Sixtinske kapel. Men pointen med uddannelsen er at skabe dit eget udtryk igennem en film. På den måde udvikler du dine talenter og finder dig selv igennem linsen på kameraet.


Du bliver dog undervist i nogle af de teknikker som David Lynch selv bruger.


Du bliver præsenteret for de forskellige typer af film, så som Kortfilm, kunstfilm og andre typer af film.


Derudover arbejdes der med video og teknik, klip, redigering, filmhistorie og analyse, samt musik og kamerateknik.


Udover at lære det filmiske univers at kende får du også undervisning i manuskriptskrivning. Det er typisk instruktører der ofte skriver et manuskript. Du lærer hvordan du skal skrive og formidle dit manuskript så andre, blandt andet skuespillerne, skal kunne leve sig ind i det, og føle at det er deres liv de lever ud. Først sådan bliver det til en rigtig god film.