Film- og Medievidenskab - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
Film- og Medievidenskab

Uddannelsen Film- og Medievidenskab underviser i filmkundskab og medier på Internettet såsom blogs og sociale medier. Det er den kreative proces bag det at lave et farvestrålende modemagasiner eller ungdomsblade, eller det at lave radio udsendelser. Kort sagt beskæftiger Medievidenskab sig med, hvordan vi mennesker udtrykker os og kommunikerer før, som nu. Alle medier inddrages og du lærer hvordan du mest effektivt bruger et pågældende medie til at få dit budskab igennem. Det kræver teoretiske tillige med praktiske færdigheder, så uddannelsen kræver både tålmodig fordybelse, men også praktisk kreativitet med f.eks. webdesign, animationer, filmoptagelse og meget mere.

Via Medievidenskab kommer du i kontakt med en stor brugerflade også udenfor universitets mure, da den praktiske del kræver en del selvstændigt opsøgende arbejde. På kandidatdelen af uddannelsen tilegner du dig nye færdigheder, samt udvikler dine kompetencer inden for de områder du arbejdede indgående med på bacheloruddannelsen.


Den 2-årige kandidatuddannelse i Film- og Medievidenskab samler op på den viden du tilegnede dig på grunduddannelsen og giver dig mulighed for at specialisere dig yderligere. Du kan vælge mellem to retninger som du kan følge på uddannelsen: Filmvidenskab eller Medievidenskab.


Hver linje har et unikt indhold som du går dybden med og vælger du f.eks. Filmvidenskab, så lærer du indgående mere om emner som filmteori. Der er utroligt mange aspekter ved filmteori, da anvendelsesmulighederne er store.


Du kan bruge dine viden til at lave flotte musikvideoer, reklamefilm, politiske satireprogrammer, dokumentar- debat serier og meget mere. Så skynd dig at hoppe med på toget og tag kandidaten!


Jobmuligheder

Med en baggrund i Film- og medievidenskab kan du bl.a. arbejde som filmdramaturg, produktionsleder, filmkritiker, festivalarrangør og biografleder. Du er også kvalificeret til at blive underviser eller informations- og PR-medarbejder og f.eks producere interne informations- og undervisningsprogrammer. Du kan bl.a. finde beskæftigelse i reklamebranchen, multimediefirmaer eller inden for IT-sektoren.


Derudover kan du blive: Underviser, mediekonsulent, kommunikationsplanlægger, webdesigner, kulturkonsulent, underviser, brugeranalytiker, programmedarbejder, udvikler af computerspil.