Etnologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Etnologi

Etnologi er læren om folk eller retter sagt om forskellige folkeslag. Om vi vil det eller ej, så er folkeslag forskellige fra hinanden - det kan give sig udtryk i f.eks. kulturelle og religiøse forhold. Vælger du at læse Etnologi, så kommer du til at beskæftige dig med forskellige folkeslag og de situationer og konflikter, der kan opstå når to kulturer mødes. Det kan f.eks. være i forbindelse med integration af indvandrere eller etablering af forretningsaktiviteter i eksotiske dele af verdenen.


Da studiet handler meget om kulturforståelse, vil du blive i stand til at kunne udføre indledende undersøgelser for firmaer der ønsker at etablere sig som virksomhed i andre lande. Du vil kunne rådgive disse firmaer i forhold til ansættelsesforhold, ledelsesmetoder og kommunikation på tværs af kulturer.


Studiet kan godt minde om antropologi. Tidligere var der større forskel mellem disse to uddannelser, da etnologi havde fokus på den europæiske befolknings samfunds og kulturudvikling, mens antropologi havde fokus på lignende område for befolkningen i andre lande. Nu er disse forskelle dog mere eller mindre udvisket og begge faggrupper tager sig af hele verden.


Det er især meget relevant i dagens Danmark og resten af verden for den sags skyld at kunne vide noget om kulturforskelle og integration af disse, da der er mange flygtninge og muligheden for at rejse langt er blevet nemmere, hvilket gør at flere folkeslag blandes mere end tidligere og nye kulturer opstår.


Som studerende ved Etnologi er en stor del af din uddannelse baseret på praktisk feltarbejde - det kan være interview af personer eller fysiske observationer af f.eks. demonstrationer, valgtaler, kulturarrangementer og lign. Så kan du lide at arbejde med mennesker, så er Etnologi er spændende og relevant studium.

Da en forholdsvis stor del af faglitteraturen er på engelsk, svensk og en mindre del på tysk, bliver det forventet, at du har den nødvendige læsefærdighed.


Jobmuligheder

Underviser, kulturforsker, kulturformidler.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B.Relaterede studenterjobs

Hvis du elsker din uddannelse, vil du også elske at blive tutor, så du kan møde en masse nye mennesker. Ellers er det en god ide at blive kulturformidler på et museum eller lignende.