Engelsk - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
By Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Engelsk
Engelsk som studium er meget mere en bare sproget engelsk. Det er engelsk kultur som BBC og det populære debat program HARDtalk, Shakespeare dramaer som MacBeth og King Lear, engelsk britpop som Oasis eller Blur og faktisk alle kulturelle områder med britisk eller amerikansk islæt.

Eftersom det engelske sprog er en så vigtigt del af vores hverdag, både som via TV programmer og forbrugsprodukter, så er der altid brug for personer med viden om sproget, men også om England som land og kultur.

De fagområder du kommer til at stifte bekendtskab med omfatter engelsk som sprog, samfundvidenskabelige og historie forhold, litteratur- og tekstvidenskab, kulturvidenskab og meget mere.

Aalborgs engelskuddannelse er den eneste i Danmark, hvor man har en selvstændig kulturvidenskabelig dimension og også den eneste, hvor man arbejder med et bredt tekstbegreb, der omfatter såvel traditionel litteraturvidenskab som tekster i andre genrer og medier.

Jobmuligheder

Underviser, oversætter, eksport-konsulent, tolk.

Specielle adgangskrav

Dansk A-niveau, engelsk A-niveau, enten historie B-niveau, idehistorie B-niveau eller samtidshistorie B-niveau samt yderligere et sprog på A-niveau, dog kun B-niveau, hvis der er tale om et fortsættersprog.

Ansøgningsfrister

Ansøgningsfristen er den 5. juli.