Energi

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
By Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Energi

Energiuddannelsen handler om udvikling og forskning i traditionelle som alternative energikilder. Olie og kul er ved at blive en knap ressource set i et globalt perspektiv og medfører ofte forurening, så der er brug for at udvikle og bæredygtige alternativer. Miljøvenlige energikilder kan ligge i solceller, vindmølleteknologi, biobrændsel og lignende. Også atomkraft kan være en miljøvenlig energikilde, hvis man bruger de ressourcer der ikke afgiver farlig stråling. Noget af det hotteste emne for tiden er Thorium, som er et affaldsstof af Uran og det er et stof der kan give energi i mange, mange år.


Derudover er havet fyldt med plasticskrald, som vi også kan udnytte energi af og genanvende. Ja selv bølgeenergi og blowholeenergy som de bruger på Hawaii er populære metoder til alternative energikilder. Hawaii er også snart selvforsynende med strøm på grund af den teknologi der findes på dette område.


Så vælger du Energiuddannelsen, så kommer du på forkant med de nyeste energiteknologier og din uddannelsesprofil vil blive af international karakter.


Det første år er et basisår, hvor du deltager i kurser om matematik, teknologi, grundteknisk kursus og projektmanagement. I løbet af de sidste 2 år får du et grundigt kendskab til alle relevante former for energikilder og på langsomt begynder du at forme din specialiseringsprofil indenfor et bestemt fagområde.


Se evt. også energitilskud.infoJobmuligheder

Studerende med en bachelorgrad i Energiteknik vælger at supplere med en kandidatuddannelse, da der er få job specielt til bachelorer.Specielle adgangskrav

Dansk A-niveau, engelsk B-niveau, matematik A-niveau, fysik B-niveau og kemi C-niveau.