Diplomingeniør-datateknik og it

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense, Aalborg SU berettiget Professionsbachelorer 4 år Gymnasiel Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
By Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Professionsbachelorer
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Diplomingeniør-datateknik og it

Diplomingeniøruddannelsen i datateknik og it går ud på at lære at arbejde med udvikling af netværk og større systemer, der er sat sammen, hvor software og hardware skal arbejde tæt sammen. Du får kendskab til netværk som internettet, overvågningssystemer og udviklingen af styreprogrammer i bl.a. robotter, køretøjer og helikoptere.


Forskellen på denne uddannelse og Civilingeniør i Datateknik er at der er indlagt et halvt års praktik på diplomingeniøruddannelsen. Derudover er der også lidt mere fokus på elektronikken, så du kommer til at arbejde lidt mere med hardware end med software og du kommer til at arbejde mere med målinger af systemer, fremfor programmering. Der vil dog også være undervisning i programmering og systemdesign.


Praktikperioden skal foretages i en relevant virksomhed, og det er en god ide at finde en mellemstor virksomhed, hvor du tror der er gode muligheder for fastansættelse bagefter, eller som du bare kan bruge som reference, hvis du har deltaget i nogle projekter.


Det er valgfrit om praktikperioden er lønnet fra virksomhedens side. Hvis det er ulønnet kan du fortsat få SU i denne periode.


Uddannelsen udbydes både i Odense og Aalborg.


Der er et stort behov for datateknikere af enhver art, da systemer bliver mere og mere digitaliserede. Du har altså derfor gode muligheder for ansættelse efterfølgende, og vil blive foretrukket fremfor konkurrerende uddannelser, da du har et praktikforløb med i bagagen.


Jobmuligheder

Du vil typisk kunne finde arbejde i it-virksomheder, fremstillingsvirksomheder og i rådgivende ingeniørvirksomheder. Du vil også kunne finde job som konsulent, projektleder eller sælger.Specielle adgangskrav

Gymnasiel uddannelse og matematik A og fysik B skal være bestået.