Designlinjen - Textilskolen

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding Ingen SU eller løn Fagkurser, Kunstuddannelser Ingen Textilskolen
By Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Fagkurser, Kunstuddannelser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Textilskolen
Designlinjen - Textilskolen

Nogle er født med en guldnål i hånden, andre må arbejde hårdt for at nå dertil, hvor de kan vise deres værd gennem kunst og mode. Mange drømmer om at bruge deres evner indenfor design og håndværk, for at blive den næste store fashiondesigner. Det første skridt imod at leve drømmen ud som modedesigner er designlinjen på Textilskolen.

På designlinjen lærer du at udvikle dine kreative færdigheder fra idefasen til det færdige produkt. Uanset hvilken retning indenfor design du ønsker at gå, så starter det altid med en ide. Du lærer på uddannelsen, hvordan du udvikler på en ide, så den kan blive til virkelighed.

Design er mere end blot tøjdesign og selvom der er fokus på tekstildesign på skolen, så er det også områder som møbeldesign, accessories og interiør der arbejdes med. For at kunne arbejde som selvstændig modedesigner er det vigtigt at kunne udarbejde en model eller skabelon, som de efterfølgende produkter skal fremstilles ud fra. Derfor lærer du blandt andet at tegne og sy de modeller du vil designe. Derefter kommer hele fremstillingen af modellen, hvor du lærer at skære til, strikke trykke og væve. Som designer bruger du ikke bare de gængse materialer i den sammenhæng man er vant til. Måske har du valgt at strikke noget i plastic eller trykke ansigtsmaling på sofapuder.

To gange om året opsættes et modeshow, hvor du skal præsentere din kollektion. Til selve modeshowet lærer du hvordan man styler modellerne og iscenesætter showet, så der kommer en historie i showet, der understøtter dit design. Scenografi er en vigtig del af showet, hvilket du også lærer hvordan du sætter op.

Når du skal præsentere dit projekt lærer du at kommunikere så dit publikum ser og forstår dit projekt.

Tilmeld dig uddannelsen her.

TEXTILSKOLEN from TEXTILSKOLEN on Vimeo.

 Nedenfor kan du læse nogle udtalelser fra et par tidligere elever, som har haft stor glæde af uddannelsen.

Livia Schück,

Nu studerende på Beckmans College of Design i Stockholm.

“Forløbet på TEXTILSKOLEN har levet op til alle mine forventninger og lidt til. Jeg havde, før jeg startede, et godt kendskab til håndværk, så mit mål med uddannelsen var at udvikle mig mere i designprocessen. Jeg har med stor hjælp fra alle de vidunderlige lærere, der har vist stort engagement og inspireret, opdaget mange nye sider indenfor min egne kreativitet.

Jeg har lært af de mange spændende projekter og valgfag, som har åbnet mine øjne for, hvor stor verden er indenfor design.

Jeg havde hørt om skolen gennem en ven og gik catwalk på en af deres tidligere modeshows. Her jeg fik vide, at der på TEXTILSKOLEN var mulighed for at udvikle sig mere kreativt og arbejde mere med idéudvikling. Det var præcis det, jeg havde brug for, for at være i stand til at realisere min drøm om at komme ind på nogle af de designskoler, der interesserede mig (især Beckmans). At komme på designhold med så mange ligesindede – mennesker du ellers aldrig ville have mødt – har været inspirerende i sig selv, og det er meget lærerigt, at tage del i andres ideer og viden.

Det har været rigtig hyggeligt at komme i skole hver dag, også fordi den ligger så pænt i skoven. I det hele taget har jeg været rigtig glad for min tid på skolen og vil virkelig anbefale det til alle, der er interesseret i design; uanset hvor meget erfaring du har, eller hvad dine mål er.”

Lisbeth Dam

Nu studerende på Kunstakademiets Designskole (KADK), linje for tekstildesign.

“Jeg startede på TEXTILSKOLEN med en forventning om at jeg ville blive bedre til at sy, men fandt hurtigt ud af at det slet ikke var noget for mig – men det var strikkemaskinen og ideudvikling.
Herigennem fik jeg øjnene op for at jeg gerne ville søge ind på en designskole.

TEXTILSKOLEN var for mig et andet hjem. Både fællesskabet med lærerne og eleverne var meget varmt, inspirerende og opbyggende. Lærerne havde øje for eleverne og var altid klar på en snak. Ikke kun på det faglige plan, men også det personlige. Kombinationen af både at udvikle sig personlig og faglig er på TEXTILSKOLEN to uadskillige størrelser. Efter jeg har været på TEXTILSKOLEN ser jeg nu en sammenhæng mellem mit design og en personlig udvikling, hvor troen på at man er god nok og kan lykkes er i højsæde. Når en designproces går i stå er det vigtigt ikke at føle at det er ‘mig’ der er noget galt med, men at det blot er et skridt i processen. Det har TEXTILSKOLEN givet mig og det er en lektie for livet. Jeg ville ikke have klaret mig længe på designskolen havde jeg ikke fået det penslet ud på TEXTILSKOLEN.

Det var virkelig et skelsættende år for mig.

Nu hvor jeg er stoppet på TEXTILSKOLEN er det stadig et sted som jeg føler en stor opbakning fra og som jeg gerne kommer og besøger indimellem. Det beskrives måske bedst som en ‘extended family’ ”

Få mere information

Indtast dit navn samt e-mail eller telefonnummer, så kontakter Textilskolen dig med mere information om hvordan du bliver Designlinjen - Textilskolen