Datateknik & IT, Civilingeniør

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
By Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Datateknik & IT, Civilingeniør

Hvis du vælger at læse Datateknik & IT, så kommer du til at beskæftige dig med computer- og softwareteknologi på et højt plan. Helt grundlæggende får du selvfølgelig en grundig indførsel i IT på det første studieår via fagene matematik, programmering, netværksprotokoller og operativsystemer. Efter det første basisår stifter du bekendtskab til mere komplekse IT og systemudviklingsfag.


Nogle af de områder du får undervisning i er blandt andet:


Forskellige former for programmering af mikroprocessorer, modellering og software design.


Det er en uddannelse der kræver at man har noget flair for matematik og en interesse i det tekniske, samt lysten til at sidde foran en computer 24/7. Når man er uddannet er det nemlig mange jobs der tilbyder fleksible arbejdstider, men hvor du skal være til rådighed hele døgnet.


Selve undervisningen er på engelsk og den er opdelt i holdundervisning, projektarbejde og forelæsninger.


Mange af fagordene i branchen er alligevel på engelsk, så det giver blot flere kompetencer at kunne modtage undervisning og senere kunne videregive informationen på engelsk til eventuelle udenlandske leverandører eller kunder.


Efter bacheloruddannelsen i Datateknik & IT har du opnået er stort kendskab til informationsteknologi og samtidigt en detaljeret viden om datasystemer og deres funktioner.


Når du har færdiggjort dit bachelorprojekt kan du kalde dig BSc i Datateknik og IT, eller Civilingeniør i elektronik og datateknik.


Jobmuligheder

Ansættelse i bygge og anlægsbranchen, konsulent eller rådgivende ingeniør, byggeteknisk projektvejleder, administrativ leder i et byggefirma, forsker indenfor et byggeteknisk områder, selvstændig.Specielle adgangskrav

Dansk A-niveau, engelsk B-niveau, matematik A-niveau, fysik B-niveau og kemi C-niveau