Datalogi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Aalborg Universitet
Københavns Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Aalborg Universitet
Københavns Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Datalogi

Tænder du på computere, software, programmering og IT, så er Datalogistudiet en spændende udfordring for dig.
Du har mulighed for at studere Datalogi som kandidatuddannelse. I løbet af de 2 år som overbygningen tager har du større mulighed for at kombinere teori med praktik i forskellige spændende projekter. Kandidatuddannelsen er også det tidspunkt i din uddannelse, hvor du kan vælge at specialisere dig inden for et bestemt fagområde.
Grundlæggende er Datalogi bygget op, så du frit kan vælge dine fag på overbygningen og skabe din egen IT profil.


Mange af de problemstillinger som du bliver stillet overfor på Datalogistudiet giver dig mulighed for konstant at forbedre din kompetencer inden for en bestemt datalogiske områder.

Eftersom Datalogi er en naturvidenskabelig disciplin, så skal du forvente at matematik er en af grundfagene. Datalogi trækker i udpræget grad på matematisk teori og algoritmer fra matematikkens verden. Dog skal du ikke holde dig tilbage, for studiet Datalogi indeholder de redskaber du behøver for at mestre de matematiske formler og algoritmer.


Helt konkret, så lærer du at programmere og udvikle software helt fra bunden. Fra planlægningsfasen til kodningen og afprøvning i praksis, samt løbende evaluering af projektet.


Datalogi har også en humanistisk vinkel. Du kommer også til at beskæftige dig med hvordan Informations Teknologien påvirker det samfund vi lever i - det kan anskues i en sociologisk optik, hvor fokus er sociale tjenester som Facebook, Twitter, Instagram og Pinterest, eller ud fra et etisk/moralsk perspektiv med fokus på privatlivs ukrænkelighed og online overvågning.


Nogle af de kurser du kan vælge på Datalogistudiet:


Webteknologi, paradigmer i programmering, modeling and knowledge management, IT applicatons in organisations, design of algortihms and Internet applications, advanced topics in databases og flere, som er varierende hvert semester.


Med Datalogi kan du blandt andet vælge imellem 5 særligt tilrettelagte kombinationsuddannelser med en toning (toning betyder her at synergi-effekterne mellem de to fag er særligt udtalte):
 - Kommunikation med toningen Interaktive Medier
 - Offentlig administration med toningen Digital forvaltning
 - Geografi med toningen Geoinformatik
 - Molekylærbiologi med toningen Bioinformatik
 - Virksomhedsstudier med toningen Naturvidenskab og virksomhedsledelseJobmuligheder

Forsker, underviser, programmør, IT-chef, IT-udvikler, IT-konsulent, IT-rådgiver, underviser i datalogi, IT-projektleder, IT-sikkerhedsekspert, IT-sælger, multimedia designer og mange andre spændende jobprofiler indenfor IT.
Ud fra den kombination du vælger at tilknytte din Datalogiuddannelse er jobmuligheder varierende og relativ til det valgte fag.Relaterede studenterjobs

Medarbejder i en computerbutik