Dansevidenskab

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Dansevidenskab

Dansevidenskab er en sjov og anderledes kandidatuddannelse, der blander mange danseformer med dine kreative evner. Studerer du dansevidenskab kommer du helt tæt på mange populære og kunstneriske danseformer fra hele verdenen. Du lærer selvsagt selve det at danse bestemte danse rent praktisk, men ved siden af lærer du også at forstå hvad der ligger bag fænomenet dans som kunstnerisk udtryksform. Tillige opnår du kompetencer til at undervise og formidle din viden til andre. Så har du mod på en anderledes, men særdeles spændende kandidatuddannelse med et stort praktisk aspekt, så kridt danseskoene og spring ud i det!


Dansevidenskab dækker over traditionelle underkategorier af dansehistorie, danseantropologi og danseetnologi. Med disse kategorier kan du undersøge mange danseformer fra forskellige steder i verden igennem tidens løb.


Underviser Inger Damsholt har siden 2007 været en del af den internationale forskningsgruppe ’Dance in Nordic Spaces’, som har lavet undersøgelser der viser hvordan dans har udviklet sig i norden og hvordan den påvirkes af danse udefra.


Forløbet er delt op i:
-          Samværsdans i Samtiden
-          Scenisk dans i samtiden
-          Dansehistorisk Grundkursus
-          Dans og Kulturteori
-          Danseledelse med Improvisation og koreografi


Inger Damsholt fokuserer på to ting i uddannelsen som hovedprojekter. Samværsdans i Danmark og Norden efter 1950 og Koreomusikalske relationer.


Den teoretiske del af uddannelsen er ret stor og giver den studerende en grundlæggende indføring i de metoder der bruges i undersøgelser af samværsdans for at afdække dansens betydning, funktion og struktur. Der er lagt særlig vægt på danse i Danmark (som eksempelvis clubbing, salsa, tango, lindy hop, folkedans).


Jobmuligheder

Du vil opnå kompetence til at udøve, improvisere, koreografere og lede både sceniske og participatoriske danse, som fx tango, hip-hop, salsa, moderne dans, folkedans, ballet og line dance.Relaterede studenterjobs

Du kan arbejde som koreograf eller danseleder for et dansehold eller som underviser på en aftenskole eller ungdomsskole.