Civilingeniør i Fysik og Teknologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Syddansk Universitet Odense
By Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Civilingeniør i Fysik og Teknologi

Med discipliner som elektronik og matematik bliver du godt rustet til at udvikle den nyeste form for produkter og teknologi indenfor lyd og materialer. Fagområder dækker optik, akustik, nanoteknologi, matematik, fysisk, og andre spændende naturvidenskabelige fag. Der er 3 specifikke fagprofiler tilknyttet uddannelsen:


* Fagprofilen i akustik: Denne fagprofil omhandler lyd og støj, samt hvordan lyde opstår og opfattes af mennesker.


* Fagprofilen i optik: Optik handler om sammenspillet mellem lys og farver. Optik beskæftiger sig også med laserteknologi.


* Fagprofilen i materialevidenskab og -teknologi: Her kan du blandt andet beskæftige sig med den nyeste revolution indenfor naturvidenskaben, nemlig nanoteknologi.


Når du har erhvervet dig denne viden, så er din verden åben for de store udfordringer på det teknologiske område. Du bliver i stand til at forstå teorierne bag de teknologiske elementer både, lys, akustik og nanoteknologi og kan herefter medvirke i en produktion eller udarbejdelse af blandt andet produkter med solceller, sensorer og nanoteknologiske materialer.


Det er på en uddannelse som denne at de store nye opfindelser opstår. Ikke at de sker hver dag og det er heller ikke altid på universitets første 3 år at de store opdagelser sker, men det kræver den viden du tilegner dig her, for at du kan proklamere et nyt produkt eller opfindelse i løbet af din kandidat. Eller måske går videre med forskning eller kommer ud i en virksomhed, hvor de netop har brug for medarbejdere der tænker ud af boksen i forhold til at udvikle produkter der er sammensat af flere af de ovenstående elementer.


Udover de smarte teknologiområder får du også undervisning i naturvidenskabelige fag så du kan sætte tal på de teorier du lærer. Matematik og fysik går ubetinget hånd i hånd med teknologi.


Jobmuligheder

Som Civilingeniør har du rigtigt gode muligheder for at få arbejde indenfor den profession du har specialiseret dig i. Civilingeniører kommer tit at arbejde med design/udvikling af nye innovative produkter med hjælp fra den nyeste teknologi. En del Civilingeniører får hurtigt en lederstilling i private virksomheder og oplever at få et større ansvarsområde. Lønnen er fordelagtig for de fleste Civilingeniører. Nogle Civilingeniører vælger at starte egen virksomhed og store danske virksomheder som f.eks Oticon er startet af Civilingeniører.Specielle adgangskrav

Dansk A-niveau, Engelsk B-niveau, Matematik A-niveau, Fysik A-niveau, Kemi B-niveau