Bygningskonstruktør

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav
Hele Danmark SU berettiget Professionsbachelorer 4 år Gymnasiel
By Hele Danmark
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Professionsbachelorer
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Bygningskonstruktør

Hvis du ikke helt synes du er tømrerpotentiale, men heller ikke gider sidde på et kontor dagen lang, så kan det være at bygningskonstruktør er dit rette element.


Uddannelsen til bygningskonstruktør handler om at lære at planlægge, projektere og koordinere bygge- og anlægsopgaver. Når du er på byggepladsen er det dig der kommunikerer arkitektens beskrivelser ud til tømrer og murer da du taler begge ”sprog”.


Uddannelsen er en 3½ år lang uddannelse, men du kan vælge at stoppe efter 2 år og kalde dig byggetekniker eller kort- og landmålingstekniker.


Men fortsætter du, og består du dit bachelorprojekt bliver din titel professionsbachelor i byggekonstruktion.


Da uddannelsen fås både på dansk og på engelsk kan du eventuelt vælge at tage den på engelsk i stedet for at udvide dine muligheder for international ansættelse.På uddannelsen får du praktisk og teoretisk kendskab til den tekniske og administrative del af byggeprocessen. Du lærer om opmåling, materialevalg og tilstandsvurdering. Derudover får du kendskab til virksomhedsdrift, administration og afsætning mv.


Mange håndværkere vælger at videreuddanne sig til bygningskonstruktør.


Du lærer også at tegne huse, og forstå indretningen og konstruktionerne af bygninger, så du kan blive ansat på en tegnestue. Du kan blive ansat hos entreprenørvirksomheder, som bygherre eller hos et arkitektfirma. Sidst men ikke mindst kan du starte op som selvstændig.


Jobmuligheder

Når du er færdiguddannet bygningskonstruktør, kan du blive ansat i ingeniør-, entreprenør- og arkitektfirmaer, samt i offentlige forvaltninger, hvor du kan arbejde med planlægning af byggeprojekter fra forslag til færdigt projekt. Du kan bl.a. stå for at tegne og beskrive byggeriet eller for selve ledelsen under byggeriet.