Byggeri og Anlæg, Civilingeniør

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
By Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Byggeri og Anlæg, Civilingeniør

Byggeri og Anlæg er en spændende uddannelse, der lærer dig alle de aspekter som hører med til at sætte byggeri i værk og fuldføre det. En bygningsingeniør starter med en ide til et byggeri og har så kompetencerne til at realisere det.


Processen strækker sig lige fra visionen om en bygning til tegninger af bygningen og beregninger af stabilitet og holdbarhed, for til sidst at koordinere og styre selve fysiske byggeri. I løbet af studiet er matematik og IT (computeren som uundværligt værktøj) en væsentlig del, og du vil komme til at arbejde en stor del af tiden i projektenheder. Fagene spænder fra konstruktion, energiforbrug, til vand & miljø og Vej- & Trafikteknik.På 5. og 6. semester af uddannelsen kan du vælge mellem 4 specialiseringer:
Bygge- & Anlægskonstruktion
Indeklima & Energi
Vand & Miljø
Vej & Trafikteknik.


Vælger du Diplomingeniøruddannelsen af Byggeri og Anlæg, så får du præcis de samme fag men også en periode med praktik inden den afsluttet på 7. semester. Dermed er Diplomuddannelsen et halvt år længere end Bacheloruddannelsen.


Jobmuligheder

Mulighederne for beskæftigelse med en bacheloruddannelse er begrænsede. De fleste studerende vælger at supplere med en kandidatuddannelse.Specielle adgangskrav

Dansk A-niveau, engelsk B-niveau, matematik A-niveau, fysik B-niveau og kemi C-niveau.