Biofysik - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
Biofysik

 


Når du læser kandidatuddannelsen i Biofysik, så bliver du indviet i fysikkens højeste principper og de mest avancerede teorier. Samtidigt lærer du om biologien i alle levende organismer og de komplicerede processer som foregår. En færdiguddannet biofysiker har mange spændende udfordringer i vente. Du kan beskæftige dig med at udvikle biomedicin som alternativ til eksisterende behandlingsformer, du kan også forske i sundhedsprodukter til den voksende fitness og wellness industri eller anvende biofysikken til at skabe bedre vilkår for patienter med voldsomme læsioner og sår.


Hvis du er den meget kreative og innovative type, så har du store muligheder for, gennem forskning eller forbedring af arbejdsmetoder at skabe nye produkter og tage patenter på dette.


Især nye produkter til medicinalbranchen og nye metoder til hospitalsindustrien er meget populære og giver meget spalteplads i aviserne.


Meget forskning inden for biofysikken er banebrydende set i forhold til den måde vi opfatter fysik og biologi på, og især anvendelsesmulighederne er uanede, så hvis du jagter en kandidatuddannelse med stort potentiale for innovativ-tænkende individer, så læs til biofysiker.


Du kan også vælge at studere videre som Ph.D efter at have afsluttet kandidaten. Derved bliver din forskningsresultater mere banebrydende og flere vil læse dine artikler hvis du skriver om dine teorier og udviklingsresultater.


Jobmuligheder

Forsker, underviser, ansat i den private sektor i bioteknologiske virksomheder.Specielle adgangskrav

For at kunne søge ind på kandidatuddannelsen i biofysik skal du have en bacheloruddannelse i biofysik fra et dansk universitet eller en tilsvarende udenlandsk bachelorgrad.Relaterede studenterjobs

Du kan få gode input til dit studie hvis du vælger et studiejob der har bare den mindste relevans til branchen. Det kan være alt fra piccoline til produktionsmedarbejder og kvalitetsmedarbejder hos en medicinalvirksomhed, studiemedhjælper på fakultetet, træner i fitness center og portør