Billedkunstner

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 6 år Gymnasiel Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 6 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne
Billedkunstner

Kunst har altid fyldt meget i menneskers liv, og nogen siger endda at de ikke kan leve uden kunst i deres liv, da det så vil være tomt og intetsigende.


Gennem tiden har store kunstnere kreeret store værker, både inden for musik, arkitektur og billedkunst, men særligt billedkunst er det man forbinder mest med kunst. Nogle af de største værker hænger på Lousiana museet, Louvre i Paris og Guggenheim.


Hvis du tror du har talentet, eller gerne vil udvikle et talent du føler du besidder, så du kan måle dig med de store kunstnere, så kan du tage uddannelsen som billedkunstner. Det er dog ikke nødvendigt at være en stor kunstner for at kunne leve af sin kunst, men ligesom i musikkens verden er det ofte kun de store kunstnere der får et eftermæle der bliver husket.


Kunst er også på samme måde en meget objektiv og der findes derfor altid en målgruppe for al slags kunst.


På Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler kan du blive uddannet som professionel billedkunstner. Uddannelsen tager 6 år og udfordrer dine praktiske og kreative evner indenfor kunst og skabelse af billedkunstværker. Uddannelsen er meget selvstændigt funderet og kræver meget af dig som individ og person. Du skal være indstillet på at uddannelsen til billedkunster er på linje med et fuldtidsjob, og kan til tider virke uoverskueligt og svært. Men det er til gengæld utroligt tilfredsstillende når du opfylder dine målsætninger gennem i lærerig proces.


Du kommer også til at arbejde tæt sammen med dine medstuderende om problemstillinger af både praktisk og teoretisk karakter. Formålet med uddannelsen er at udvikle den studerendes eget kunstneriske arbejde med henblik på en efterfølgende professionel beskæftigelse som billedkunstner. Dette sker gennem grundig individuel vejledning, gennem en omfattende undervisning i fagets tekniske, praktiske og teoretiske discipliner og aspekter samt ikke mindst i kraft af fælles gennemgange, diskussioner og kritisk analyse af den kunstneriske produktion.


Jobmuligheder

Kunstakademiets Billedkunstskoler har som mål at give de studerende viden og kvalifikationer således at de efter endt uddannelse kan få et professionelt virke som billedkunstner. Dette kan ske gennem en karriere som selvstændig praktiserende billedkunstner men også inden for andre erhverv, der efterspørger billedkunstneriske kompetencer på højt niveau; det være sig inden for undervisning, organisering, rådgivning, design eller andet.