Billedkunst og Bevidsthedsudvikling

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Højskolen for Bevidsthedsudvikling
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Højskolen for Bevidsthedsudvikling
Billedkunst og Bevidsthedsudvikling

Bevidsthedsudvikling betyder udvikling af livsvisdom. En visdom, som er essensen af vores eget dybeste Selv. Kurset tager udgangspunkt i, at vi har alt, hvad vi behøver indeni for at blive fuldt skabende, fuldt inspirerede mennesker. Det handler blot om at få det ud af kroppen og udtrykke det så verden kan se vores skaberånd og at vi kan blive en inspiration til andre mennesker.


Kurset er baseret på de kendte kunstprincipper som form, farve, proportion, tekstur osv. Disse principper bliver gennemgået på en helt unik måde, som får os til at komme i kontakt med den indre uendelige skaberkraft. Gennem inspirerende tegne- og male øvelser vil du se sammenhængen mellem dit eget liv, og det, der kommer til syne og udfolder sig i materialet.


På denne måde får kunstudøvelsen en helt ny og større dimension. Den voksende indre skaberkraft giver fornemmelsen af, at alt er muligt. Udover brug af tegneinstrumenter og malerpensler kommer du også rundt om ler og skulpturformning, og der kommer besøg af gæstelærere og spændende kunstnere udefra.


Kurset giver:
* At du får en dybere oplevelse af de indre skabende processer.
* At du ser nye muligheder i et billede og afprøver nye materialer og veje.
* At du får redskaber til at bryde en evt. blokering eller uinspireret tilstand og finde ind til den altid levende, men til tider skjulte dybere skaberkraft.
* At du lærer at give slip, og dermed blive en kanal for endnu større skaberkræfter.
* At du kommer til at bryde presset fra den indre selvcensurs snærende bånd


Og så kan alle være med, også selvom man ikke har malet før. Det er først og fremmest en form for selvterapi, som du styrer gennem kunsten.


Kursusleder


Paul Raine er leder af vores kunstlinje. Paul er ikke bare professionel kunstner, han har samtidig over tredive års erfaring med bevidsthedsudvikling. Han har tidligere undervist i maling og tegning ved Aberdeen College og Gray´s School of Art, Aberdeen. Du kan se mere om Paul på hans website teapotpainting.com